Încă un stat prelungește Starea de Urgență, din cauza coronavirusului. Măsura rămâne în vigoare până pe 18 ianuarie 2021

Publicat: 21/12/2020 | 17:43

Din cauza pandemiei de COVID-19, încă un stat prelungește Starea de Urgență. Este vorba despre Tonga, o țară insulară independentă și suverană din Oceanul Pacific.

Tonga a extins luni Starea de Urgență, iar măsura rămâne în vigoare până la 18 ianuarie 2021. De asemenea, s-au făcut și câteva modificări în ceea ce privește măsurile impuse de autorități.

Potrivit informațiilor oferite de xinhuanet.com biroul Primului Ministru al Tonganului a anunțat că măsurile vor intra în vigoare la ora 20, astăzi și vor expira în 18 ianuarie 2021, la ora 20.

Măsuri extreme din cauza pandemiei de coronavirus

Alte restricții țin de numărul de persoane care pot participa la un eveniment, respectiv 50 de persoane în interior și 100 în aer liber, cu excepția evenimentelor cu tematică religioasă. Autoritățile le recomandă cetățenilor să respecte întocmai toate restricțiile, pentru stoparea pandemiei de coronavirus.

Între timp, într-o altă națiune insulară din Pacific, Samoa, guvernul a făcut unele modificări semnificative în Starea de Urgență pentru COVID-19. Noile măsuri intră în vigoare de luni și se aplică până la 4 ianuarie 2021, când cabinetul samoan se va întruni pentru a revizui măsurile luate și efectele pe care le-au avut acestea.

Modificările includ faptul că supermarketurile pot fi deschise duminica de la ora 15:00, ora locală până la 22:00, iar restaurantele sunt, de asemenea, deschise de la 6:00 până la ora 23.

Cluburilor de noapte li s-a acordat o oră suplimentară de funcționare, iar noua oră de închidere de la ora 23.