Încă un proiect de lege! Este vorba despre valoarea tichetelor pentru copiii de grădiniță. Ce valoare au și cine le va primi

Publicat: 03/04/2020 | 18:02

Plenul Camerei Deputaților a avut mult de muncă vineri, 3 aprilie. Între proiectele de lege pentru ratele bancare și suspendarea facturilor, s-a votat și pentru stimularea participării în învățământul preșcolar al copiilor din familii defavorizate. Astfel, valoarea tichetului social pentru grădiniță s-a dublat, fiind acum de 100 de lei.

Au votat „pentru” acest proiect 326 de deputaţi, iar unul a fost „împotrivă”. (CITEȘTE ȘI: E OFICIAL! PARLAMENTUL A APROBAT LEGEA AMÂNĂRII RATELOR LA BĂNCI)

„Stimulentele educaţionale se acordă copiilor din familiile care au stabilit dreptul la alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010, indiferent dacă familia se află în plata acestui drept sau acesta este suspendat. (…)

PĂCĂNELELE, TAXATE DE PARLAMENT! S-A DUBLAT SUMA CARE MERGE ANUAL CĂTRE…

Stimulentul educaţional se acordă şi copiilor aflaţi în îngrijirea persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreţinerea copilului, pe perioada absenţei părinţilor, conform art. 104 din Legea nr.272/2004, dacă veniturile pe persoană, inclusiv copilul aflat în îngrijire, nu depăşesc nivelul maxim de venituri pentru acordarea alocaţiei pentru susţinerea familiei. Stimulentul educaţional se acordă numai pentru copiii înscrişi într-o unitate de învăţământ preşcolar”, se mai arată în proiect, anunță rtv.net.

Iniţiativa legislativă a fost susţinută de majoritatea grupurilor parlamentare de la Camera Deputaţilor. (NU RATA: CE I-A TRIMIS UN SUCEVEAN DIN CENTRUL FOCARULUI DE CORONAVIRUS LUI ȘTEFAN MANDACHI + REACȚIA OMULUI DE AFACERI VIDEO)

Proiectul de lege a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.