Încă un județ impune obligativitatea purtării măștilor de protecție

Publicat: 08/04/2020 | 07:55

Obligativitatea purtării măștilor de protecție este obligatorie de vineri și în județul Prahova, care devine al nouălea în care se instituie această obligativitate.

Prefectura Prahova a luat această hotărâre a fost luată „ca măsură specifică pentru prevenirea răspândirii COVID-19, în special de către persoanele asimptomatice (care nu prezintă simptome, nu cunosc că sunt infectate, dar care pot transmite virusul altor persoane cu care intră în contact)”.

Pe fondul crizei de măști, nu este obligatorie purtarea exclusivă a măştilor medicale, acestea putând fi înlocuite cu măști din material textil.

„Se pot folosi eşarfe, măşti din material textil dens sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura”, arată sursa citată.

Unde trebuie prahovenii să le poarte

Purtarea lor este obligatorie pentru persoanele care se deplasează pe raza județului Prahova, în special cu mijloace de transport în comun, pentru cei care se află în spații publice (instituții publice, spații comerciale, piețe agroalimentare, gări, autogări etc.), în cazul deplasărilor scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, pentru nevoile animalelor de companie/domestice, indiferent de loc – străzi, parcuri, scrie Mediafax.

În România, s-a instituit obligativitatea purtării măștilor de protecție în opt județe, Prahova fiind al nouălea.