Încă un incident armat în Statele Unitele ale Americii! Trei oameni au murit și mai mulți răniți după ce un bărbat a deschis focul într-o sală de bowling

Publicat: 27/12/2020 | 14:50

Trei oameni au murit și alți trei au fost răniți care s-a produs, sâmbătă, la o sală bowling din Rockford, Illinois, SUA. Poliția anunță că un suspect a fost arestat.

Potrivit primelor informații de peste ocean, poliţia a fost chemată în jurul orei 18:55 la sala de bowling unde s-au tras mai multe focuri de armă, a declarat şeful poliţiei Daniel O’Shea într-un briefing de ştiri, sâmbătă târziu.

Citește și: Schimb de focuri în Berlin. Cel puțin patru persoane au fost rănite

„Când ofiţerii au ajuns la faţa locului, atacatorul era încă în clădire”, a spus O’Shea. „Persoana care credem că este responsabilă este posibil să o avem în custodie”, a completat acesta. Poliţia din Rockford a postat ulterior pe Twitter că un „suspect este în arest”.

Deși O’Shea nu a spus dacă au fost ucişi, amploarea rănilor lor sau vârsta exactă, presa bănuiește că printre victime s-ar afla și adolescenți. Nu este clar dacă oamenii care au fost împuşcaţi erau angajaţi sau patroni. Împuşcăturile au avut loc atât în ​​interiorul, cât şi în afara pistei de bowling, anunță CNN citat de mediafax. 

„Rugaţi-vă, vă rugăm”.

„Sunt supărat şi întristat de violenţa din această seară de la Don Carter Lanes”, a declarat primarul Rockford, Tom McNamara, într-o declaraţie postată pe Facebook. „Gândurile mele sunt la familiile celor care şi-au pierdut persoanele dragi. Mă gândesc şi la cei răniţi şi speranţele mele sunt alături de ei pentru o recuperare rapidă şi completă”. Rockford este la aproximativ 150 km de Chicago, lângă graniţa Illinois-Wisconsin.

Ce s-a întâmplat în Nashville

Vineri, în SUA a avut loc un alt incident, de data aceasta în Nashville. O rulotă a explodat de Crăciun în urma unei numărători inverse înfiorătoare, la un difuzor, un act catalogat de către poliţie drept „deliberat”, care a cauzat pagube spectaculoase în capitala muzicii country”, relatează AFP.

Explozia a avut loc în dimineaţa Crăciunului, la ora locală 6.30 (14.30, ora României), şi a cauzat pagube importante faţadelor clădirilor din jur. Geamurile multor apartamente, magazine şi birouri au fost spulberate de suflu. Niciun deces nu a fost până acum confirmat.

Nu rata: Încă un atentat lovește SUA. O rulotă a sărit în aer în orașul Nashville, din Tennessee. VIDEO