Încă un focar de infecție cu noul coronavirus în România! 7 cadre medicale de la ATI, infectate

Publicat: 03/08/2020 | 08:59

Încă un focar de coronavirus a apărut în țară. S-a întâmplat la Buzău, unde șapte cadre medicale de la secția ATI au fost depistate pozitive la testul COVID-19.

CITEȘTE ȘI: CAPITALA ARE UN NOU FOCAR DE COVID-19. TREI BĂTRÂNI DE LA UN CĂMIN AU MURIT DEJA DIN CAUZA UNEI „ERORI UMANE”

Şapte cadre medicale de la Spitalul Judeţean Buzău, din Secţia de Terapie Intensivă, au fost diagnosticate cu Covid 19, situație în care Direcţia de Sănătate Publică a declarant focar de boală, anunță News.ro, citată stirileprotv.ro.

Dintre cele șapte cadre medicale diagnosticate cu Covid-19, trei sunt infirmiere, trei, asistente medicale şi un medic. Conform DSP Buzău, toți lucrau la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean. Drept urmare, conducerea DSP a dispus o serie de măsuri. Activitatea din blocul operator şi din Secţia ATI va fi mult restrânsă, până când personalul medical infectat va reveni la serviciu.

Operaţiile care erau programate şi care nu reprezintă urgenţe medicale vor fi amânate, urmând a se efectua doar intervenţiile ce nu pot fi temporizate.

Și la Timișoara este focar de COVID-19

La nivelul județului Timiș sunt active șapte focare de COVID-19. DSP Timiș a asigurat că tot sunt ținute sub supraveghere epidemiologică. Unul dintre focare a izbucnit la un spital privat din Timişoara, unde sunt confirmate şase cazuri pozitive. De asemenea, la Spitalul de Psihiatrie Gătaia sunt înregistrate 12 cazuri, iar la o unitate economică din judeţ sunt în evidenţă trei cazuri confirmate. Mai mult la un centru privat de îngrijiri paliative sunt 10 cazuri pozitive, în timp ce în zona Făget au fost confirmate 52 de cazuri COVID şi două decese.

Potrivit purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu, la nivelul județului există 31 de anchete epidemiologice în curs de desfășurare și au fost înregistrate peste 130 de cadre medicale infectate. „Numărul total de persoane internate confirmate COVID-19, la nivelul judeţului, este de 169, pe secţia ATI sunt 9 persoane, iar numărul total de cadre medicale confirmate COVID-19 de la debut este de 134. În ultimele 24 de ore nu s-a mai externat nicio persoană la cerere. Sunt în curs de desfăşurare 31 de anchete epidemiologice şi s-au efectuat în ultimele 24 de ore 2.396 de teste COVID. Numărul total de decese COVID-19, la nivelul judeţului, este de 67 de persoane”, a declarat Cornelia Bubatu.