Încă un caz de COVID-19 la Camera Deputaților. Președintele ALDE Bacău, confirmat pozitiv cu noul coronavirus

Publicat: 25/06/2020 | 20:49

Deputatul Constantin Avram, președintele ALDE Bacău, în vârstă de 66 de ani, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. În prezent politicianul se află internat în spital.

ALDE a trimis și un comunicat de presă prin care informează opinia publică despre starea de sănătate a lui Constantin Avram.

„Dl Constantin Avram a fost testat COVID 19 și confirmat pozitiv, în prezent fiind internat la Spitalul Județean Bacău, cu o stare generală bună. Precizăm că deputatul Constantin Avram nu a participat fizic la lucrările Parlamentului în această săptămână”, a transmis ALDE, joi seara.

Constantin Avram este deputat de Bacău din 2012, ales din partea PC. În 2016 a fost reales după ce a candidat pe listele ALDE.

Număr record de infectări

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 460 noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. La nivelul țării, sunt, în total, 25.286 de persoane infectate cu virusul.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.906 au fost declarate vindecate și externate. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Târgu-Jiu, că Guvernul pregătește noi măsuri de relaxare pentru 1 iulie și că, dacă vor fi restricții, acestea vor fi strict punctuale și locale.

„Noi pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri de relaxare. Eu sper ca evoluția să ne permită acest lucru. Fiecare caz este evaluat particular, fiecare anchetă evaluează cazurile particular, fiecare locație este evaluată particular, dacă vor fi niște restricții vor fi strict punctuale și locale”, a spus Tătaru.

Guvernul face o continuă evaluare a epidemiei

„Noi o să avem discuții și astăzi după-amiaza la o ședință de Guvern, și mâine. Următoarea perioadă de măsuri de relaxare se va face sper cu 1 iulie, iar luni vom avea și decizia”, a spus ministrul.

Întrebat dacă românii se pot aștepta și la măsuri „urâte”, Nelu Tătaru a spus: „Nu neapărat urâte, cât vom avea niște restricții punctuale, la nivel de teritoriu, la nivel de comunitate, la nivel de focar”.