Încă un abuz?! Doi soți din Aiud, amendați cu câte 2.000 de lei. Care este motivul și ce spun reprezentanții Poliției

Publicat: 10/04/2020 | 07:34

De când a fost decretată Starea de Urgență, tot mai mulți români s-au arătat nemulțumiți de atitudinea Poliției și Jandarmeriei, care i-ar vâna doar pentru a-i sancționa contravențional. Doi soți din Aiud sunt ultimii de pe listă care susțin că au fost amendați fără motiv.

VEZI AICI: NU SCĂPĂM DE COVID-19 NICI LA IARNĂ. “SPER CA PÂNĂ ATUNCI SĂ AVEM MEDICAȚIA NECESARĂ!” ANUNȚUL FĂCUT DE ALEXANDRU RAFILA

Ei nu au scris pe declarație ora deplasării, motiv pentru care au fost “arși” cu câte 2.000 de lei. Revoltați, cei doi au postat un mesaj pe Facebook, alături de procesul verbal întocmit de polițiști.

Astăzi am primit amenda de la Politia Aiud, d-nul agent Negru, pe motiv că nu am scris în declaraţie ora deplasării. Nu există în declaraţia pe proprie răspundere aşa ceva. Au mai trecut oameni pe stradă, nu au fost controlaţi, în amendă spunându-se că nu a fost nici un om pe drum. Asta pentru că am fost după alimente. Amenda este de 2.000 de lei. Asta face Poliţia Aiud! După ce ni s-a fotografiat declaraţia, ni s-a spus că suntem liberi şi că este totul în regulă. Vi s-a dat puterea să vă bateţi joc de oameni? Acest domn poliţist cu buletinul în mână nu poate calcula câţi ani avem. Ordonanţa militară din amendă e dată pentru persooane peste 65 ani.  

P.S. Sotului meu i s-a emis aceeaşi amendă, în valoare de 2.000 lei. Aproape 1.000 euro pentru că aveam totul în regulă”, a scris o localnică din Aiud, joi, pe reţeaua de socializare Facebook.

LINIȘTE DUPĂ FURTUNĂ | Cândva cel mai mare focar din afara Chinei, oraşul sud-coreean Daegu are 0 cazuri noi de COVID-19

Cum se apără Poliția

La scurt timp, reprezentanții Poliției din Județul Alba au emis un comunicat în care au explicat motivul pentru care cei doi soți au fost amendați. Potrivit oamenilor legii, aceștia au fost văzuți în mai multe zone ale orașului, în condițiile în care au trecut doar trei locuri generale în declarația pe propria răspundere.

NU RATA: MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, NELU TĂTARU, DECLARAȚII CUTREMURĂTOARE DESPRE EPIDEMIA DE CORONAVIRUS: “URMEAZĂ 2 SĂPTĂMÂNI GRELE”

Cei doi au fost observaţi în mai multe zone ale oraşului, iar pe declaraţia pe proprie răspundere erau precizate locaţii generale (centru, Micro, piaţa) pentru asigurarea bunurilor care acoperă necesitatea de bază a persoanelor şi animalelor. În momentul depistării aveau asupra lor un pachet de stixuri care ar fi putut fi cumpărate şi de la magazinul din apropierea locuinţei lor. Rugăm cetăţenii să înţeleagă faptul că, pentru sănătatea lor, este important să iasă din casă cât mai rar şi doar dacă au motive întemeiate”, a fost reacția IPJ Alba.