Încă o țară a declarat stare de urgență, după ce s-au confirmat peste 1.000 de cazuri de coronavirus

Publicat: 31/03/2020 | 09:00

Încă o țară declară stare de urgență din cauza infecțiilor cu noul coronavirus, după ce  autoritățile din domeniul sănătăţii au raportat 1.094 de cazuri de infecţie cu COVID-19 şi încă opt decese . În Mexic, numărul total al persoanelor care au murit din cauza noului coronavirus a ajuns la 28. 

Noile măsuri luate de autoritățile mexicane pentru combaterea COVID-19 includ reducerea numărului de persoane care se pot aduna în grupuri (maxim 50), precum şi extinderea unei suspendări anunţate anterior a ”activităţilor neesenţiale”.

„Acest lucru se aplică – strict – persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, celor care au hipertensiune, diabet sau sunt însărcinate, indiferent dacă locurile de muncă sunt considerate esenţiale”, a declarat ministrul adjunct al Sănătăţii, Hugo Lopez-Gatell, citat de mediafax.ro.

Marcelo Ebrard – ministrul de externe al Mexicului – a declarat că persoanele sau companiile care nu vor respecta regulile impuse de starea de urgență se vor confrunta cu acţiuni administrative sau penale. Starea de urgenţă declarată în Mexic va fi în vigoare, deocamdată, până pe 30 aprilie.

(CITEȘTE ȘI: CUM E POSIBIL? UN FILM DIN 2011 A PREVĂZUT ÎN TOTALITATE PANDEMIA DE CORONAVIRUS DIN 2020. CUM A APĂRUT VIRUSUL UCIGAȘ, DE FAPT)