Încă o persoană suspectată de infectare cu coronavirus, în Bacău. „A sunat la 112 și…”

Publicat: 10/03/2020 | 14:45

O femeie, în vârstă de 60 de ani, dintr-o comună băcăuană, a fost transportată, în cursul dimineții de marți, cu izoleta, la Spitalul Județean Bacău, fiind suspectată de infectare cu coronavirus. (VEZI ȘI: NUMĂRUL PERSOANELOR INFECTATE CU CORONAVIRUS DIN ROMÂNIA A CRESCUT)

„Femeia s-a întors din Italia, de la Piacenza. Din data de 24 februarie a fost izolată la domiciliu şi monitorizată de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău. Femeia a sunat la 112 şi a fost transportată cu izoleta la Secţia Boli Infecţioase, având simptome: dificultate la înghiţire, cefalee, fără febră. Menţionăm că starea generală a pacientei este, la ora actuală, una bună”, a declarat directorul DSP Bacău, Alin Năstase.

Situația pare complicată, dat fiind faptul că femeia a fost în izolare și continuă să acuze simptome. (CITEȘTE AICI: PRIMUL PACIENT ROMÂN SUSPECT DE CORONAVIRUSPLIMBAT PRIN SPITAL DOAR CU O MASCĂ SANITARĂ)

„Doamna a sunat la 112, azi-dimineață, în jurul orei 3.30 spunând că nu se simte bine. A stat în izolare 14 zile, i s-au refăcut testele, iar peste patru zile va fi supusă unor noi teste”, a precizat prefectul județului Bacău, Liviu Miroșeanu. Femeii i-au fost recoltate probe care au fost trimise la Spitalul de Boli Infecţioase Iași .

Legătură operativă între Ministerul Sănătății, direcțiile de sănătate publică și unitățile sanitare

Ministerul Sănătății (MS) a pus în funcțiune, marți dimineață, Centrul Operațional de Coordonare, unitate care stabilește în timp operativ legătura cu direcțiile de sănătate publică și unitățile sanitare aparținând MS pentru identificarea în timp real a situațiilor de risc asociate infecției cu coronavirus COVID 19 și pentru stabilirea măsurilor ce se impun.

“Centrul Operațional ne va furniza situația la zi toate informațiile utile și vitale pentru stabilirea măsurilor corecte pentru fazele epidemice în care ne aflăm. Vom cunoaște stocurile de medicamente, echipamente medicale și dezinfectanți existente la nivel național în spitale, numărul cadrelor medicale implicate în acțiunile pe care le derulăm pentru limitarea răspândirii infecției, numărul paturilor libere în secțiile de boli infecțioase și ATI, astfel încât să putem acționa coordonat”, a declarat ministrul Sănărății, Victor Costache. (NU RATA: SUSPICIUNE DE CORONAVIRUS ÎN DÂMBOVIȚA)