Încă două cazuri de coronavirus înainte de Evaluarea Națională. Este vorba de o profesoară și un elev, ambii din Iași

Publicat: 15/06/2020 | 07:16

Noi cazuri de coronavirus înainte de Evaluarea Națională, în Iași. Un elev de clasa a 8-a și o profesoară au fost confirmați pozitiv.   

CITEȘTE ȘI: NOU FOCAR DE COVID-19 ÎN ROMÂNIA. PESTE 31 DE MUNCITORI DIN BRĂILA, DEPISTAȚI POZITIV CU NOUL CORONAVIRUS

Femeia este directoare adjunctă la Liceul “Alexandru Ioan Cuza”, iar băiatul este elev la “Vasile Conta”. Au fost demarate anchete epidemiologice la ambele unităţi de învățământ.

De precizat că aama copilului de clasa a 8-a este asistentă la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi şi a fost internată săptămâna trecută, după ce s-a infectat cu coronavirus. Tot atunci, alte opt cadre medicale au fost confirmate pozitiv.

CONTROVERSE. Ludovic Orban, despre redeschidere bisericilor: PSD-iștii susțin acest lucru din demagogie politică! Decizia trebuie luată cu precauție maximă

Băiatul este asimtomatic şi cel mai probabil s-a infectat de la mama lui. Nu a participat la cursuri. Nici profesoara nu a făcut pregătire cu elevii.

Toate cadrele didactice care au intrat în contact cu directoarea sunt acum în izolare şi nu vor merge mâine la examen.

320 cazuri noi de coronavirus în România

În România, este o situație alarmantă! 320 de noi infectări s-au produs în ultimele 24 de ore. Este cel mai mare de mai bine de o lună, când, pe 8 mai, se înregistrase o creștere excesivă. Grupul de Comunicare Strategică a făcut anunțul, duminică, 14 iunie.

NU RATA: MEXICUL, ÎN PLINĂ LUPTĂ CU VIRUSUL COVID-19! AU FOST ÎNREGISTRAT APROXIMATIV 17.000 DE DECESE CAUZATE DE CORONAVIRUS

Până în prezent, au fost confirmate 21.999 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.719 au fost declarate vindecate și externate. Numărul de teste COVID-19 făcute de autorități în ultimele 24 de ore sunt 7925.