Încă 240 de infectări cu COVID-19 în Suceava! Autoritățile sunt disperate. Ce se va întâmpla, de luni, în oraș și în opt comune din județ

Publicat: 06/04/2020 | 10:37

Autoritățile din Suceava au adoptat o serie de măsuri care vor fi obligatorii de luni, după ce au fost raportate nu mai puțin de 240 de îmbolnăviri cu COVID-19 în doar 24 de ore. Astfel, cei din localitățile aflate în carantină vor fi obligați să aibă acoperite nasul și gura, iar circulația auto și pietonală va fi restricționată în zona Spitalului Județean.

VEZI AICI: CÂT CREDE MEDICUL ADRIAN STREINU-CERCEL CĂ VOM MAI STA ÎN CASE, DIN CAUZA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS: “15 MAI ÎNSEAMNĂ VÂRF AL INCIDENȚEI”

Astfel, locuitorii din municipiul Suceava și din cele opt comune aflate în carantină vor avea obligația de a purta măști de protecție sau orice alte mijloace vestimentare (eșarfe, fulare, etc.) care pot acoperi gura și nasul. Cei care nu vor avea aceste mijloace de protecție minimale nu vor fi primiți în instituțiile și spațiile publice, dar nici în mijloacele de transport în comun.

VIDEO. Mai mulți români întorși din strănătate, băgați cu forța de jandarmi în curte: “Oameni buni, filmați! Umărul meu”

Totodată, de luni se va restricționa temporar circulația autovehiculelor în zona Spitalului Județean “Sf. Ioan cel Nou” Suceava, pe strada Teilor, pe segmentul de drum cuprins între intersecția străzii Calea Obcinelor cu bulevardul 1 Mai și intersecția străzii Universității cu bulevardul 1 Mai și pe segmentul de drum cuprins între intersecția străzii Scurtă cu bulevarul 1 Mai și intersecția străzii Scurtă cu Aleea Saturn. Excepție vor face riveranii, mașinile instituțiilor publice și ale agenților economici, anunță mediafax.ro.

De asemenea, și accesul pietonilor în zona Spitalului Județean va fi restricționat, de luni, pe aceste sectoare de drum, cu excepția angajaților instituțiilor publice, agenților economici, riveranilor, persoanelor care se prezintă cu urgențe medicale la spital și aparținătorii acestora exclusiv în intervalul orar 11.00 – 13.00.

Preșuri cu dezinfectante, la intrarea în instituții

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a mai stabilit o serie de măsuri pentru instituțiile publice și spațiile comerciale.

NU RATA: CARE ESTE NOUA LEGE PE CARE O PREGĂTEŞTE RAED ARAFAT! ROMÂNII VOR AVEA INTERZIS TOTAL SĂ FACĂ ASTA

Astfel, instituțiile publice vor trebui să asigure preșuri îmbibate cu soluție de dezinfectare la intrarea pe căile principale de accces în clădire, flacoane cu soluții de dezinfectare și prosoape de hârtie. Mai mult, acestea vor trebui să dețină cantități necesare de săpun antiseptic și dezinfectant, materiale de protecție, măști, respectiv mănuși, în cantități suficiente pentru a asigura nevoile angajaților, respectiv a persoanelor care intră în instituție.

În cazul administratorilor spațiilor comerciale și ai altor locații, în care exită flux de persoane, aceștia sunt obligași să monteze preșuri îmbibate cu substanțe dezinfectante la intrarea în aceste spații.