Încă 200.000 de români vor reveni în țară până la Paște. Anunțul făcut de Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. “Pot aduce moartea la noi!”

Publicat: 29/03/2020 | 10:38

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că, până acum, în jur de 200.000 de români au revenit din străinătate, iar până la Paște autoritățile mai așteaptă încă atâția. De altfel, țara se pregătește de scenariul 4, iar noua Ordonanță Militară va fi publicată curând, în condițiile în care se apropiem de 2.000 de infectați cu coronavirus.

VEZI AICI: AUTORITĂȚILE DIN ROMÂNIA PREGĂTESC ORDONAȚA MILITARĂ NR 4. CE MĂSURI DRACONICE VOR FI IMPUSE

Dacă avem un vârf lin, atunci avem şi o cădere mai lină, cu posibilitatea unui vârf mai mic în toamnă, dar deja suntem imunizaţi ca şi indivizi şi atunci el va fi un vârf foarte mic, având în vedere că poate în şase luni vom avea şi acel vaccin. Dacă avem un vârf foarte ascuţit, atunci vom avea şi efecte nefaste, cu cazuri critice şi cu destul de multe decese” a spus Nelu Tătaru.

TRAGIC | Un copil de 1 an a murit din cauza CORONAVIRUSULUI

Ministrul Sănătății a făcut apel la românii care se întorc din străinătate să intre rapid în carantină. “Sunt nişte oameni care au venit de frică, dar ajunşi aici bravează. Sunt nişte oameni care au fugit de moarte, dar pot aduce moartea la noi. Dacă nu-şi respectă propria imagine sau propriul corp, să aibă un respect pentru bătrânii, pentru copiii şi pentru toţi cei din jurul lor. Ne așteptăm la încă 200.000 de români să revină în țară până la Paște”, a spus Nelu Tătaru.

VEZI AICI: COVID-19 A UCIS PESTE 30.000 DE OAMENI ÎN ÎNTREAGA LUME. NUMĂRUL PERSOANELOR INFECTATE A DEPĂȘIT 640.000

Nelu Tătaru a precizat că odată ce România va trece la scenariul 4, cetățenii cu cazuri ușoare de coronavirus vor fi tratați la domiciliu. Doar cei cu cazuri moderat-severe vor fi internați în spitale. De asemenea, persoanele aflate în stare critică vor ajunge la Terapie Intensivă.