În plină pandemie, un medic de 98 de ani continuă să profeseze și să salveze oameni

Publicat: 29/04/2020 | 10:22

La 98 de ani, un medic din Franța continuă să trateze pacienții, deși la vârsta lui este considerat un risc major acest lucru, relatează BBC.

Medicul Christian Chenay a luat decizia de a continua să profeseze, deoarece există o mare lipsă de medici în această perioadă. Astfel, cadrul medical vizitează săptămânal căminele de bătrâni din Franța.

 „Toată lumea este speriată, dar eu am grijă. Soția mea este îngrijorată că aș putea aduce virusul acasă și are dreptate”, a declarat Chenay, care a fost nevoit să-și închidă temporar cabinetul din Paris, ca urmare a măsurilor anti-COVID.

CITEȘTE ȘI:  OPINIE. Sebastian Burduja: Lumea la răscruce. De ce parte a istoriei va fi România

Christian Chenay și soția sa Marie-Suzanne

CITEȘTE ȘI: ȘMECHER. „Spartacus” din Iași a amenințat un polițist pe Facebook că-i violează

În ciuda faptului că există riscul ca în căminele de vârstnici să existe focare de infecție, medicul în vârstă de 98 de ani continuă să-și viziteze pacienții vârstnici.

„Nu pot să-i abandonez în timpul acestei pandemii. Nu s-ar descurca pe cont propriu. Dacă cineva s-ar infecta aici (n.r. într-un cămin) ar fi un dezastru. Am aproape 99 de ani și ar trebui să-mi reduc activitatea. Lucrez mai lent ca în trecut și trebuie să am mai multă grijă”, a declarat medicul Christian Chenay.