În plină pandemie de COVID-19, drojdia creează monștri! Ce a trăit Ana-Maria Brânză într-un magazin din București. “M-am întristat ca fraiera!”

Publicat: 07/04/2020 | 10:28

De la începutul pandemiei de COVID-19, românii au cumpărat drojdie în cantități impresionante, iar alimentul a devenit foarte prețios în doar câteva săptămâni, fiind la mare căutare în magazine și supermarketuri.

VEZI AICI: SISTEMUL DE PREDARE ONLINE, LEGIFERAT ÎN ROMÂNIA! ANUNȚUL MINISTRULUI EDUCAȚIEI CARE ÎI PRIVEȘTE DIRECT PE PROFESORI ȘI ELEVI

Ieșită pentru clasica aprovizionare, Ana-Maria Brânză a rămas cu un gust amar, iar campioana olimpică a povestit prin ce a trecut pe contul personal de socializare. Spadasina a rămas, pur și simplu, dezamăgită de gestul unui bărbat aflat în magazin, care i-a oferit un răspuns incredibil la o întrebare nevinovată.

Cum m-am întristat astăzi… ca fraiera. Și mă trezisem cu așa o energie bună…

Când să ne facem și noi câte un cold brew ca să ne apucăm de treabă mai cu entuziasm, ia apă tonică de unde nu-i!

Ba tu, ba tu, ba hai că merg eu la magazin.

Completează declarația, ia masca, mănuși, șervețelele umede și pe aici ți-e drumul (dacă îmi era cumva dor de făcut bagaje).

Ajung la magazin, iau repede ce-mi trebuie și-mi aduc aminte că ne chinuim de vreo trei zile să facem pizza și drojdie ioc (știu și de aluatul cu iaurt). La raft, nimic, nada, niente. Întreb o doamnă de la raion ‘nu se mai livrează’. Nici proaspătă? Din aceea s-ar putea să avem. Caută la locul cu pricina, nimic, dă târcoale unui imens palet cu marfă, tot nimic. Mulțumesc și-mi pun pofta-n cui sau în aluat fără drojdie.

NU RATA: LOVITURĂ DE TEATRU! CINE E DE FAPT „PACIENTUL ZERO” DE LA CARE A PORNIT PANDEMIA. A FOST INFECTAT PE 17 NOIEMBRIE 2019!

Și ajung la casă. Păstrez cei 2 m față de domnul din fața mea și cât scormonesc prin sacoșă după portofel, văd pe bandă un pachețel mic și galben.

– Nu vă supăăărați (urlu mai mult că nu-mi aud vocea de mască), de unde ați luat drojdia?!

-(cu o voce rece și tăioasă) E a mea! Am venit cu ea! și pune mâna protector pe pachețelul galben, de parcă mă pregăteam să fac vreun plonjon și să-i fur comoara.

-Ok, mulțumesc!

-(din nou privirea rece și urâtă de-a dreptul, întoarce spatele și pleacă).

Știu că-i fix nimic treaba asta, dar eu mă tot întreb ce ne costă să fim puțin mai relaxați… Că zâmbitori nu am pretenția, oricum nu se vede prin mască.

Domnu’ să aveți poftă și să vă crească aluatul, iar data viitoare măcar doamnei de la casă să-i mulțumiți și să-i urați o zi bună”, a povestit Ana-Maria Brânză.

CITEȘTE ȘI: O FEMEIE DE 48 DE ANI, FĂRĂ ALTE AFECȚIUNI MEDICALE, A FOST RĂPUSĂ DE CORONAVIRUS ÎN DOAR 4 ZILE: ”VIAȚA NOASTRĂ A FOST DISTRUSĂ…”

Prietenii i-au sărit, rapid, în ajutor!

La scurt timp după postare, campioana olimpică a primit numeroase oferte de la prietenii virtuali, care s-au oferit să-i trimită unul sau mai multe pliculețe cu drojdie. “Vă foarte mulțumesc. Am rezolvat problema în vecini ‘ca-n vremurile bune’, dar apreciez ajutorul vostru și nici urmă de supărare nu mai există când văd că am aici o comunitate de oameni dornici să ajute și să împartă. Sunteți minunați”, a răspuns Ana-Maria Brânză.