În plină pandemie de coronavirus, petrecere într-o localitate din Argeș. A participat chiar și primarul

Publicat: 29/04/2020 | 21:11

Distanțarea socială impusă de măsurile restrictive luate de autorități prin ordonanțe militare a fost tratată cu indiferență de mai mulți petrecăreți dintr-o localitate argeșeană, aceștia participând la o ”onomastică” unde a fost prezent chiar și primarul.

Petrecerea respectivă a avut loc într-un local din Cicănești – închis din cauza stării de urgență decretate pe teritoriul României -, iar la eveniment a fost prezent și primarul din localitate. Acesta a spus că a mers acolo doar pentru a oferi un cadou sărbătoritului. Conform informațiilor apărute în media, edilul ar fi fost amendat cu suma de 2.000 de lei. După ce imaginile au devenit virale, reprezentanții IPJ Argeș au transmis un comunicat prin care au confirmat petrecerea respectivă, menționând că 12 persoane au fost sancționate, iar valoarea amenzilor s-a ridicat la 21.000 de lei.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, referitor la o petrecere cu caracter privat care ar fi avut loc în perioada restricțiilor specifice stării de urgență, pe raza localității Cicănești, vă comunicăm următoarele: În urma verificărilor efectuate de polițiștii Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș, au fost identificate persoanele care ar fi participat la eveniment, fiind aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 21.000 de lei, conform OUG 1/1999”, s-a transmis printr-un comunicat al IPJ Argeș.

(CITEȘTE ȘI: PESTE 700 DE OAMENI AU MURIT DUPĂ CE AU BĂUT O SUBSTANȚĂ PERICULOASĂ: ”AU VRUT SĂ UCIDĂ CORONAVIRUSUL”)

”Necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză”

Reprezentanții IPJ Argeș au tras și un semnal de alarmă, în contextul crizei medicale, specificînd că oamenii ar trebui să conștientizeze importanța măsurilor restrictive, iar scuza referitoare la ”necunoașterea legii” nu poate fi invocată.

”Atragem atenția tuturor cetățenilor cu privire la importanța, pentru noi toţi, a respectării restricțiilor impuse prin Ordonanțele Militare pentru perioada stării de urgenţă, și reamintim că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni, dar şi că necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză! Vă rugăm să conștientizați importanţa măsurilor necesare în contextul situației epidemiologice din România, pentru limitarea riscului de răspândire a infectiei cu Coronavirus. Astfel, măsurile sunt cu caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul de a limita, la nivel personal, riscul de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune”, a mai transmis IPJ Argeş, potrivit realitateadearges.net.

(VEZI ȘI AICI: ÎNCĂ 3 COPII DE LA CENTRUL DE PLASAMENT DIN IAȘI AU FOST INFECTAȚI CU NOUL CORONAVIRUS: ”MAI SUNT 53 DE TESTE ÎN LUCRU”)