În plină pandemie de coronavirus, înmormântare cu lăutari și zeci de oameni la Onești: ”Ne merităm soarta”

Publicat: 15/03/2020 | 20:23

Cu toate că autoritățile au luat hotărârea ca adunările cu un număr mare de persoane să fie interzise, totul pentru a încerca să fie minimalizat riscul de infectare cu noul coronavirus, viața merge mai departe în multe localități din țară, și nu oricum, ci exact ca înainte.

E drept că o înmormântare este un eveniment dureros în viața oricărei familii, iar toți cei care l-au cunoscut pe decedat doresc să îi aducă un ultim omagiu, dar în condițiile în care riscurile medicale sunt atât de mari ar trebui să existe o responsabilizare la nivelul fiecărui cetățean. Nu asta s-a întâmplat la Onești, acolo unde zeci de oameni au participat la o înmormântare, iar Poliția Comunitară s-a dovedit a fi neputincioasă.

Oamenii s-au declarat revoltați în mediul online, întrebându-se de ce nu s-au luat măsuri, iar unii dintre ei au considerat că ”ne merităm soarta”.

„Unde o fi poliția comunitară? Ne merităm soarta, suntem de plâns! Nu respectăm reguli elementare, care trebuiesc respectate în acest moment!”, „Poliția locală doarme?Autoritățile locale se supără când spunem că sunt plătiți din banii noștri și nu fac nimic pentru comunitate. Acum să vedem cu câți bani ne facem la buget de la amenzi?”, sunt doar câteva dintre zecile de mesaje adăugate la filmarea postată pe o pagină de socializare, potrivit stirilekanald.ro.