În plină pandemie de coronavirus, China a trimis un milion de măşti Franţei

Publicat: 18/03/2020 | 17:38

China a trimis miercuri un milion de măşti Franţei, în lupta împotriva pandemiei covid-19. Este vorba despre donaţii ale unor organizaţii de caritate chineze destinate Franţei, un ajutor în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, a precizat agenţia chineză oficială de ştiri China Nouă.

Grupul Alibaba, gigantul chinez al comerţului online, a anunţat la rândul său, într-un comunicat, aterizarea la Liège, în Belgia, a unui avion cargo care transportă măşti pentru mai multe ţări europene, între care şi Franţa, potrivit a1.ro.

Conform cercetătorilor din China, persoanele cu grupa de sânge A (II) sunt cele mai afectate de infectarea cu COVID – 19, iar cele cu grupa de sânge 0 (zero) au șanse mari să fie ocolite de coronavirus. Anunțul a venit după ce specialiștii au analizat datele a 2.200 de pacienți bolnavi, aflați în spitalele din Wuhan și Shenzhen, și le-au comparat cu populațiile local sănătoase.

Studiul mai arată că din 206 persoane care au murit din cauza coranovirusului în Wuhan, 85 aveau grupa de sânge A (II).  Potrivit specialiștilor, distribuţia normală a tipului de sânge la locuitorii din Wuhan este următoarea: 32% au tip de sânge O (I), 34% au sânge de tip A (II).

Grupa sanguină 0 a avut un risc semnificativ mai mic pentru boala infecţioasă în comparaţie cu celelalte grupe”, potrivit unui document publicat pe Medrxiv, citat de South China Morning Post.