În plină criză a coronavirusului, speculanți români au descoperit o nouă afacere. Cu câți lei este vândută declarația pe propria răspundere

Publicat: 31/03/2020 | 10:33

Pare incredibil, dar este purul adevăr. În timp ce autoritățile încearcă să facă tot posibilul pentru a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus, România aflându-se în Scenariul 4 din cauza numărului mare – peste 2.000 – de persoane confirmate pozitiv, unii ”descurcăreți” încearcă să ”facă bani” de pe urma declarației pe propria răspundere.

Totul se întâmplă, din păcate, în județul Vrancea, iar primarul comunei Broşteni a precizat – într-o postare pe pagina de socializare – că a intrat în posesia unei informații conform căreia declarația pe propria răspundere pentru a ieși din locuință se… vinde, cu un leu!, la magazinele sătești.

„Dragi broşteneni, am fost informat că declaraţiile lăsate la magazinele săteşti se vând cu 1 leu bucata. Vă rog să fiţi responsabili, să nu le vindeţi intre voi, ele sunt gratuite şi aşa trebuie să rămână. Nu putem face speculă pe vremurile astea, e inadmisibil. Dacă cineva vă solicită bani pentru ele, vă rog să mă anunţaţi, să-mi spuneţi persoana sau magazinul şi voi solicita o verificare amănunţită din partea poliţiei, pentru ca cei care nu sunt corecţi să fie identificaţi şi sancţionaţi”, a scris primarul din Broşteni, Emilian Dumitru.

(CITEȘTE ȘI: CHINA, ACUZATĂ CĂ A „PROIECTAT” VIRUSUL SARS-COV2 CA ARMĂ BIOLOGICĂ DE DISTRUGERE ÎN MASĂ)

Primarul cere locuitorilor să nu se mai ”plimbe pe la vecini”

Distanțarea socială trebuie păstrată, insistă primarul din Broșteni, știind că locuitorii ”se plimbă pe la vecini”, iar riscul infecției cu COVID-19 crește proporțional. ”Nu ne permitem să ne îmbolnăvim”, scrie primarul, cu atît mai mult cu cât, transmite el, ”nu sunt suficiente cadre ce ne pot trata” împotriva noului coronavirus.

„Vă rog să rămâneţi în case. Nu mai socializaţi, nu vă plimbaţi pe la vecini, nu mergeţi la cumpărături decât în cazuri de urgenţă, normal ar fi o dată la cateva zile. După cum bănuiesc ca ati aflat, la Spitalul Militar Focşani, din 57 cadre medicale testate, 41 sunt infectate cu virusul. Nu ne permitem să ne îmbolnăvim atât timp cât şi spitalul este infectat, nu sunt suficiente cadre ce ne pot trata, iar virusul, dacă ne luăm după teste, este printre noi. În comuna noastră sunt multe persoane în vârstă şi sunt cele mai firave în faţa bolii. Vă rog, vă rog şi iar vă rog, staţi în casă, nu vreau să plângem mai târziu, trebuie să ne vedem sănătoşi şi să trecem cu bine peste aceasta perioadă. Staţi în casă dacă vă pasă de cei de lânga voi: vecini, prieteni, rude, consăteni, bătrâni, bolnavi, copii!”, a scris Emilian Dumitriu.

(VEZI ȘI AICI: ROMÂNIA A INTRAT ÎN SCENARIUL 4. VA INTRA ȘI BUCUREȘTI ÎN CARANTINĂ TOTALĂ, CA SUCEAVA?!)