În plină criză a coronavirusului, plângere penală împotriva lui Nicușor Dan. Ce acuzație i se aduce candidatului PNL la Primăria Capitalei

Publicat: 24/03/2020 | 14:21

Aflat în izolare la domiciliu, din data de 13 martie, după ce a participat la o ședință a Partidului Național Liberal împreună cu senatorul Vergil Chițac, testat pozitiv la COVID-19, deputatul Nicușor Dan a primit o veste dură. Candidatul PNL la Primăria Capitalei este acuzat de inducerea în eroare a organelor judiciare, împotriva sa fiind depusă – potrivit informațiilor cetateanul.net – o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Vizată de respectiva plângere penală este și Asociația ”Salvați Bucureștiul”, condusă de ”deputatul-activist”. Nicușor Dan, fiind acum în izolare, nu poate fi chemat la audieri de procurori, însă asta se va întâmpla, cu certitudine, după ce un al doilea test va ieși negativ la COVID-19. Iar Nicușor Dan va trebui să dea explicații legate de… plângerile penale făcute împotriva arhitectului-șef al Capitalei, Ștefan Dumitrașcu. (CITEȘTE ȘI: NICUŞOR DAN, DENUNŢAT PENTRU FAPTE DE CORUPŢIE. CAMPANIA USB, FINANŢATĂ ILEGAL)

Ștefan Dumitrașcu ar fi fost, pur și simplu, ”tocat” cu plângeri penale de Nicușor Dan și Asociația ”Salvați Bucureștiul”, numai că fapta la care se făcea referire… nu există în Codul Penal. Ceea ce au constatat și procurorii, și judecătorii. Ștefan Dumitrașcu era acuzat de abuz în serviciu, neglijență în serviciu și  distrugere  a  zonei  de  protecție  a  unui monument istoric. Însă instanța i-a dat dreptate arhitectului-șef al Capitalei, în luna noiembrie a anului trecut.

”Fără penali în funcții publice!”

5 ani a durat ”lupta” dintre Nicușor Dan & Asociația ”Salvați Bucureștiul” și arhitectul-șef al Capitalei. Contactat, Ștefan Dumitrașcu a confirmat informația: „Da, am depus o plângere penală împotriva «Salvați Bucureștiul» pentru inducerea în eroare a organelor judiciare. Îmi doresc ca atunci când procurorii vor începe urmărirea penală, Nicușor Dan să respecte sloganul «Fără penali în funcții publice»!”, a declarat arhitectul-șef al Capitalei, potrivit sursei citate mai sus.

Arhitectul-șef al Capitalei dorește ca Nicușor Dan și asociația pe care o conduce să fie sancționați conform legii. (VEZI ȘI AICI: CELE MAI FERICITE MOMENTE PENTRU INDEPENDENTUL NICUŞOR DAN! I-A MULŢUMIT SOŢIEI PENTRU ASTA)

Trebuie precizat că nici judecătorul de cameră preliminară din cadrul Curții de Apel București nu i-a dat dreptate lui Nicușor Dan după ce acesta a făcut contestație! Judecătorul a statuat că „în mod corect a apreciat procurorul că faptele sesizate nu sunt prevăzute de legea penală”. 

Magistratul a atras atenția că nu orice act emis de un funcționar public și anulat ulterior de instanța de judecată atrage automat răspunderea penală a funcționarului, fiind necesar a fi  îndeplinite și celelalte condiții prevăzute de legea penală.

Plângeri penale pe bandă rulantă, documentare superficială

Asociația ”Salvați Bucureștiul” este arhicunoscută – mai scrie cetateanul.net – ca fiind o „veritabilă procesomană”, formulând plângeri penale „pe bandă rulantă” sub pretextul salvării Bucureștiului  de răufăcători. Și se concluzionează că o astfel de conduită probează cel puțin  intenția indirectă în săvârșirea infracțiunii  de inducere în eroare a organelor judiciare, așa cum se menționează în lucrările de specialitate.

De altfel, foarte mulți afirmă că plângerile formulate de Asociația ”Salvați Bucureștiul” au de cele mai multe ori o documentare superficială și se dovedesc – într­-un procent covârșitor – ca fiind neîntemeiate și bazate pe simple suspiciuni, mai trasmite sursa citată.