În noaptea asta, România trece la ora de noapte! Ce trebuie să faci ca să fii pe ora corectă

Publicat: 28/03/2020 | 09:43

România trece, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora de vară. Astfel, ora 3.00 devine ora 4.00, iar 29 martie va fi cea mai scurtă zi din 2020.

VEZI AICI: PRIMĂRIA ÎNCHIDE PARCURILE DIN BUCUREȘTI! CE DECIZII S-AU MAI LUAT PENTRU A CONTRACARA RĂSPÂNDIREA COVID-19

În noaptea asta, ceasurile se dau înainte cu o oră, motiv pentru care ziua de duminică, 29 martie, va fi cea mai scurtă din acest an. Pentru 2020, ora de vară va fi în vigoare până în 25 octombrie, când se va reveni la ora oficială de iarnă.

CFR Călători a anunţat că trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, iar circulaţia se va desfăşura conform orarului prevăzut în mersul trenurilor.

SURSE | Primul medic român UCIS de coronavirus. Șefa ATI de la Gerota avea peste 40 de ani

Trenurile vor circula după ora de iarnă până în noaptea de 28/29 martie, la ora 3:00, care va deveni ora 4.00. După ora 4.00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară.

NU RATA: UN MILION DE DOLARI! DONAȚIE URIAȘĂ PENTRU CRUCEA ROȘIE!

Trenurile operate de CFR Călători aflate în circulaţie după ora 3:00, care devine ora 4:00, îşi vor continua mersul până la staţia de destinaţie, iar în cazul în care orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 4.00 – 5.00, trenurile vor pleca în ordinea rangului, anunță news.ro.

În 2019, Parlamentul European a votat în favoarea renunţării la sistemul orei de vară şi de iarnă, în care ceasurile sunt ajustate cu o oră în fiecare primăvară şi toamnă, măsura urmând să fie aplicată din 2021.