În Europa, pe plajă doar cu rezervare?! Ce sistem prinde contur în Spania și Grecia

Publicat: 10/05/2020 | 09:38

Din cauza epidemiei de COVID-19, proprietarii de plaje s-ar putea vedea nevoiţi să introducă un sistem de rezervări. Un primar din Spania ia deja în calcul această posibilitate, din moment ce regulile de distanțare social au impus reducerea numărului de șezlonguri. Turiștii ar avea șansa să-și asigure un loc pe nisip dimineața sau seara, în niciun caz pentru întreaga zi.

VEZI AICI: PLAJELE DIN BARCELONA, REDESCHISE PUBLICULUI! CE REGULI TREBUIE SĂ RESPECTE POPULAȚIA

Sunt șanse mari ca turiștii să aibă acces pe plajă doar pe bază de rezervare, făcută din timp. În spania, sistemul prinde deja contur. Prin intermediul unei aplicații, cei care vor să facă plajă sau să facă baie în mare, își pot rezerva un șezlong. Au posibilitatea să-și aleaga locul unde să stea, mai aproape sau mai departe de apă.

Această vară va fi diferită. Va fi mai mult spaţiu între tine şi colegul de plajă. O să fie ca o plajă business class”, a declarat pentru CNN primarul staţiunii Canet d’en Berenguer, potrivit mediafax.ro.

COVID-19. Cercetătorii pregătesc teste cu infectare voluntară pentru un vaccin anticoronavirus: „Testele de tip provocare umană generează o serie de probleme științifice”

Anul trecut, pe această plajă puteau intra 10.000 de oameni, în 2020 va fi loc doar pentru jumătate. Nisipul este deja împărţit în sectoare, delimitate cu plase, iar turiştii vor putea rezerva un loc dimineaţa sau seara, dar nu pentru întreaga zi.

Sistemul ar putea fi preluat și de Grecia

Sistemul ar putea fi preluat şi de Grecia, care a început deja pregătirile pentru sezonul estival. Autoritățile au în plan să redeschidă plajele de la 1 iunie, iar proprietarii au început deja pregătirile.

NU RATA: ANUNȚ IMPORTANT PENTRU TURIȘTI. CÂND VOR AVEA ACCES PE INSULELE DIN GRECIA

În Santorini au fost instalate deja mai multe cabine din plexiglas. Ele adăpostesc două şezlonguri, o umbrelă şi vor fi dotate cu dispozitive cu gel dezinfectant.