În ce zi a lunii primesc, de fapt, Selly, Dorian Popa și Abi Talent banii de la Youtube

Publicat: 14/02/2020 | 08:55

Selly, Dorian Popa şi Abi Talent domină Youtube-ul românesc şi fac milioane de vizualizări lunar. Cei trei se pot lăuda că scot bani buni din videoclipurile lor, dar multă lume se întreabă cum anume sunt plătiţi aceştia din ce fac în mediul online.

Cum primesc Selly, Dorian Popa şi Abi Talent banii de la Google

Vloggeri primesc „salariile” în data de 22 sau 23 a lunii. În ziua de 21, Google trimite banii din Youtube, iar, efectiv, banii ajung în conturile acestora o zi sau două mai târziu. Asta se întâmplă în fiecare lună, Google având un sistem automat prin care plăteşte creatorii de conţinut.

Câştigurile youtuber-ilor reprezintă un subiect controversat, întrucât nu ne putem raporta la o sumă clară pe care aceştia o fac lunar. Există unele site-uri de specialitate, cum ar fi Social Blade, care estimează cam cât ar putea câştiga minim şi maxim creatorii de conţinut pe lună, însă marja este una foarte mare.

Acest lucru este cauzat de faptul că Youtube calculează diferit, în funcţie de ţară, valoarea încasărilor. România se află pe la final de clasament în ceea ce priveşte încasările din reclamele de pe platformă, aşa că, spre exemplu, un vlogger din România va câştiga mai puţin decât unul din SUA, chiar dacă ambii au acelaşi număr de abonaţi şi vizualizări.

În ceea ce priveşte piaţa autohtonă a Youtube-ului, Selly este vloggerul cu cei mai mulţi abonaţi ( peste 2,5 milioane), în timp ce Dorian Popa are 1,55 milioane de abonaţi. Abi Talent nu se ocupă cu vlogging-ul, ci doar postează melodii pe canalul său, aşa că are la momentul actual puţin peste 600 de mii de abonaţi. Chiar şi aşa, melodia “Papuci Gucci” a reuşit să adune peste 24 de milioane de vizualizări.

Selly vs Abi Talent, cea mai mare rivalitate de pe Youtube România

Dacă Selly şi Dorian Popa se înţeleg bine şi au făcut şi clipuri împreună, între Selly şi Abi Talent lucrurile nu stau aşa de OK. Abi profită de orice ocazie pentru a-l ataca pe liderul formaţiei 5GANG, cel mai cunoscut exemplu fiind piesa pe care a făcut-o cu Exploit, fost membru al 5GANG, în care se laudă că era să-l “bage în spital” pe vlogger.

Selly a negat, ulterior, că a fost vreun incident între ei şi chiar l-a numit, ironic, pe Abi, “cel mai mare fan al 5GANG”.