În carantină, ca în vacanță! Ce se întâmplă la hotelul Flora din Mamaia? Cei aflați în izolare se plimbă pe malul mării

Publicat: 09/04/2020 | 17:52

Hotelul Fora din Mamaia a fost transformat în spațiu de carantină pentru cetățenii români întorși din Italia. Aceștia ar trebui să stea izolați și să nu li se permită să părăsească spațiile în care au fost repartizați, însă aceste lucruri nu se respectă.

Un localnic care lucrează la o terasă din Mamaia a surprins mai muți oameni plimbându-se pe plaja din dreptul hotelului Flora. Conform Adevărul, localnicul susține că persoanele pe care le-a văzut pe malul mării erau în papuci, adunau scoici şi vorbeau tare la telefon, povestind despre cum este în carantină. (CITEȘTE ȘI: DIRECTOAREA FMI A DAT UN VERDICT CRUNT: “PANDEMIA DE CORONAVIRUS IMPUNE O CRIZĂ ECONOMICĂ ACCENTUATĂ”)

Aceștia spuneau că au putut ieşi la aer dând bani jandarmilor din dispozitivul de pază. „Vorbeau tare, fără să se sinchisească şi se lăudau cu ce fac ei. În timp ce lumea stă închisă în case, alţii se plimbă pe malul mării, deşi ar trebui să stea izolaţi“, a declarat localnicul.

Se pare că, suma pentru care cei aflați în carantină pot ieşi afară este de 20 euro de persoană. (VEZI ȘI: RISCURILE LA CARE SUNT SUPUȘI CEI CARE S-AU VINDECAT DE CORONAVIRUS. DECLARAȚIILE UNUI MEDIC ITALIAN: „POATE DA NAȘTERE PROBLEMELOR CARDIACE. SPORTIVII SUNT ÎN PERICOL”)

Până la momentul actual cei aflați la hotelul Flora, aduşi din Italia, au încasat deja 33 sancţiuni pentru încălcarea restricţiilor. Aceștia au ieşit din camere stând unul sau mai mulţi în spaţiile comune conversând, cu măştile ţinute la bărbie.

În prezent, Hotelul Flora din Mamaia este supravegheat de patrule de jandarmi în faţa şi în spatele imobilului, de angajaţii proprii şi de echipe DSP.