Improvizație made in Romania! Scaun de cârciumă, pe post de cărucior cu rotile, într-un spital din Craiova

Publicat: 11/02/2020 | 09:08

Întâmplările made in Romania nu se opresc! De la o zi la alta, românii demonstrează că sunt buni la orice, dar mai ales la lucrurile ce necesită improvizație. Așa se face că nu contează când și unde este nevoie de improvizații, căci atâta timp cât ai imaginație, este posibil orice. 

Craiova este orașul tuturor posibilităților, așa cum le place unora să-l numească. Se fac diverse glume pe seama oltenilor, iar dacă privim în spate, există un întreg dosar cu întâmplări care mai de care mai amuzante. Și, atunci când credem că nimic nu ne mai poate uimi, românii demonstrează contrariul.

În Craiova, mai exact pe holul Secției de Chirurgie din Spitalul de Urgență din Craiova a fost găsită cea mai tare invenție. Nu știm încă dacă este de râs sau de plâns, dar știm că românul este bun la toate și nu întâmpină niciodată dificultăți, atunci când vine vorba de improvizație. Așa se face că cineva s-a gândit la toate, atunci când vine vorba de transportul pacienților.

Și, pentru că spitalul nu era dotat cu suficiente cărucioare, s-a găsit rapid soluția: un scaun de cârciumă a fost transformat într-un astfel de cărucior improvizat, perfect pentru transportul pacienților. La o asemenea invenție, oamenii nu aveau cum să rămână indiferenți, așa că au reacționat imediat, pe rețelele de socializare, iar fotografia cu marea invenție s-a viralizat, scrie a1.ro.

„O improvizaţie făcută de un pacient, care nu a mai vrut să-l ia acasă şi atunci conducerea secţiei s-a gândit să-l folosescă pentru transportul diverselor materiale. Câteodată a mai fost folosit şi la duşarea unui pacient” a declarat Mădălina Ispas, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

Nici cărucioarele cu rotile nu sunt chiar cele mai performante. Unul dintre pacienți susține că acestea sunt vechi și, la folosirea lor, întâmpină multe dificultăți. „Lasă de dorit totul. Rampa nu merge. Până suirăm la clinică, stai o oră să te ia un lift” a declarat un pacient, potrivit sursei citate.