Improvizare în vreme de coronavirus! Polonezii folosesc vodka pentru a se dezinfecta

Publicat: 21/03/2020 | 23:30

În vreme de criză pandemică cu Covid-19, oamenii de pe întreg mapamondul cauta remedii sau încearcă să prevină pe cât posibil infectarea cu noul coronavirus. În Polonia, peste 400.000 de litri de vodka de contrabandă şi de alcool pur produs ilegal vor putea fi utilizaţi ca dezinfectant în lupta împotriva coronavirusului, a anunţat vineri parchetul din această ţară, potrivit AFP citată de Agerpres.

Autorităţile vamale şi fiscul deţin cel puţin 430.000 de litri de vodka şi de alcool, care au fost confiscaţi pentru a servi drept dovezi în proceduri judiciare sau ca urmare a acestor proceduri.

Mai multe mii de litri au fost puse la dispoziţia serviciilor interesate pentru a fi folosite la dezinfectarea clădirilor, localurilor şi mijloacelor de transport în comun.

CITEȘTE ȘI: Nicolae Robu, primarul Timișoarei: ”Ar fi extrem de utilă ștampilarea vizibilă a mâinii…

Astfel, pompierii din Olsztyn, în nord-estul Poloniei, au primit 1.000 de litri de alcool pur, în timp ce trei spitale, două la Olsztyn şi unul la Elblag, au primit în total 2.500 de litri, a declarat pentru AFP Marta Rosiak, purtătoarea de cuvânt a administraţiei vamale din această regiune, învecinată cu regiunea rusă Kaliningrad.

CITEȘTE ȘI: Ministerul Afacerilor Externe anunță că 2 angajați ai Ambasadei României din Spania au…

Această operaţiune va continua în zilele următoare atât în beneficiul poliţiei, cât şi al grănicerilor şi al administraţiei publice.