Imagini șocante! Peste 100.000 de persoane au ignorat restricțiile și au participat la înmormântarea unui lider religios, în Bangladesh

Publicat: 19/04/2020 | 21:53

Principala armă pe care oamenii au împotriva epidemiei de coronavirus este izolarea, doar așa răspândirea accelerată a virusului se poate limita și în final stopa. Însă mulți par să nu înțeleagă asta. În Bangladesh peste 100.000 au sfidat restricțiile impuse de autorități și s-au adunat la înmormântarea unui lider religios.

Evenimentul a avut loc sâmbătă, în cartierul Sarail din Brahmanbaria, unde peste 100.000 de cetățeni s-au reunit pentru a-i aduce ultimul omagiu lui Maulana Jubayer Ahmed Ansari, un înalt lider islamist, informează Fox News. (CITEȘTE ȘI: CREDINȚA A FOST MAI PUTERNICĂ DECÂT FRICA DE CORONAVIRUS! CUM AU FOST SURPRINȘI LA SLUJBA DE ÎNVIERE CREDINCIOȘII DIN RUSIA)

Inițial, oficialii guvernamentali au fost asigurați că înmormântarea va respecta regulile de distanțare socială, însă ulterior poliția a raportat că oamenii nu au purtat măști sau mănuși de protecție și nu au respectat distanțarea socială. (VEZI ȘI: CORONAVIRUSUL A MAI RĂPUS CÂTEVA VIEȚI ÎN ROMÂNIA! LA CÂT A AJUNS NUMĂRUL MORȚILOR DIN CAUZA EPIDEMIEI DE SARS-COV-2)

„Ne-au spus că vor asigura distanțarea socială, ceea ce nu s-a întâmplat. Vom analiza acest lucru”, a declarat comisarul adjunct Hayat-ud-Doula Khan, pentru Tribuna Dhaka.

Deși autoritățile au încercat să disperseze mulțimea, aceste lucru le-a fost imposibil. „În această zonă s-au făcut anunțuri prin megafoane. În ciuda eforturilor extinse din partea noastră, nu a fost posibilă menținerea regulilor de distanțare socială. Legea nu poate fi aplicată pe zeci de mii de oameni”, a declarat, Md Alamgir Hossain, reprezentant al poliției.

În urma evenimentului mai mulți ofițeri din poliție au fost suspendați pentru că nu au reușit să țină lucrurile sub control.

În prezent, în Bangladesh au fost confirmate 2.456 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19, dintre care  91 au murit.