Imagini șocante pe TikTok. Minor de 12 ani, filmat în timp ce conduce pe șosea

Publicat: 12/04/2021 | 10:02

Platforma de socializare TikTok este plină de clipuri video care mai de care mai șocante. Recent, un minor de 12 ani a devenit viral după ce a fost filmat în timp ce conduce o mașină, pe șosea.

Un minor de 12 ani face înconjurul TikTok-ului, după ce o persoană l-a filmat în timp ce conduce o mașină, pe șosea. Ceea ce este mai grav este faptul că mulți utilizatori ai platformei de socializare îl încurajează pe copil să facă în continuare același lucru și nimeni nu sesizează gravitatea faptelor și nici măcar faptul că acest lucru este complet ilegal. „Dacă chiar ești tu, fă un video și cu o mașină cu transmisie manuală, nu doar automată” i-a spus un utilizator TikTok.

Poliția s-a sesizat din oficiu și l-a identificat pe protagonist. Șocant este faptul că cel care l-a filmat pe minor în timp ce conduce este tot un minor care are și el, la rândul său, numeroase clipuri video pe rețeaua de socializare în care conduce mașini.

„În urma verificărilor specifice au identificat minorul în cauză, precum și părinții acestuia. În prezent polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere” a transmis Anne-Marie Ciolcă, de la IPJ Ilfov.

Minorul de 12 ani nu va fi pedepsit

Pentru că nu a împlinit încă 14 ani, copilul nu va fi pedepsit. Părinții, în schimb, pot răspunde penal pentru fapta lui. Pot primi amendă și chiar o pedeapsă cu închisoarea, notează stirileprotv.ro.

„Ceea ce aș recomanda tuturor adolescenților este ca în momentul în care vor să câștige popularitate să n-o facă în așa fel încât să-și pericliteze viitorul. Din păcate toate lucrurile acestea țin de exprimarea unor frustrări care conduc către nevoia de a te simți „șmecher”. Șmecherie nu înseamnă școală de corecție” a declarat și Gelu Duminică, sociolog.

Sursă foto: captură TikTok