Imagini șocante! Curtea spitalului din Constanța s-a transformat într-o morgă

Publicat: 10/12/2020 | 14:47

Morga Spitalului Judeţean Constanţa nu mai face faţă numărului mare de morţi din cauza coronavirusului, iar cadavrele celor care sunt scoase în curtea unităţii spitalicești pentru a fi ridicate de rude.

Un martor al situaţiei revoltătoare a filmat cum morţii sunt scoşi în curtea interioară a Spitalului Judeţean Constanţa pentru a fi recunoscuţi şi ridicaţi de rude.

70 de oameni au murit, în ultimele zile, în judeţul Constanţa, din cauza SARS-CoV-2, fiind judeţul cu cea mai mare incidenţă din ţară, de 7 la mia de locuitori. De la începutul pandemiei, 427 de constănţeni au murit după ce s-au infectat cu noul coronavirus.

”Sunt imagini cu impact emoţional foarte puternic, dar din punctul de vedere al nostru, procedura a fost respectata întocmai”, a declarat pentru Digi24 Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al DSP Constanţa.

”Atâta timp cât ceilalţi stau la distanţă, nu este nicio problemă. Distanţa dealtfel s-a păstrat şi ne asigurăm că acest lucru se întâmplă. Noi nu am pus decedaţii pe jos. Manevrarea sicrielor este realizată de reprezentanţii caselor de servicii funerare”, a spus și Mariana Deacu, medic anatomopatolog la SCJU Constanţa.