Imagini sfâşietoare cu cei doi copii ai femeii din Caracal care a murit la câteva ore după naştere „Unul strigă mami şi celălalt suspină după mirosul mamei”

Publicat: 29/12/2020 | 11:59

 

Soţul pacientei moarte în urmă cu două săptămâni după ce a născut un băiețel la Spitalul din Caracal, Ionuţ Toncu, a postat pe reţelele de socializare imagini emoţionante cu cei doi copii, după ce şi bebeluşul a fost adus acasă, acesta fiind externat.

Soțul femeii decedate nu-și poate reveni din șoc, dar nu e singurul și micuții îi simt lipsa. Bărbatul a postat câteva imagini emoționante cu micuții, la care a pus o descriere care descrie momentele cumplite prin care trece familia lui.

„Oare tu, doctor Truşcă, vezi această poză, vezi cum un copil de 4 ani strigă mami iar celălalt suspină după mirosul, atingerea şi puterea mamei. De ce de ce de ceeeeeeee? „, a fost mesajul postat de bărbat, pe reţelele de socializare.

Tânăra mămică a murit în data de 17 decembrie

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la decesul pacientei care a născut la SMC în data de 17.12.2020 şi a fost transferată ulterior la SCJU nr. 1 Craiova, facem următoarele precizări: Conducerea SMC a efectuat verificări din punct de vedere administrativ şi medical cu privire la condiţiile de acordare a asistenţei medicale pacientei în cauză, de la internare şi până al transferul acesteia, constatându-se următoarele: Pacienta a fost internată la data de 17.12.2020 în jurul orelor 13,30 prin CPU, în pretravaliu.

Naşterea a avut loc în aceeaşi zi la orele 18.25, pe cale naturală, făt viu, sex masculin, greutate 3.940 gr., sub supravegherea medicului neonatolog. Începând cu orele 19.40 pacienta a prezentat lipotimie, hipotensiune; s-a efectuat ecografie, EKG, măsurarea TA, s-au prins 2 linii venoase şi s-a administrat tratament perfuzabil.

La orele 20,35 s-a constatat sângerarea excesivă şi s-a decis efectuarea chiuretajului uterin în scop hemostatic, cu acordul pacientei, cu sedare i.v., în urma căreia sângerarea s-a diminuat. La orele 21.15 sângerarea a reapărut asociată cu hipotensiune, ca urmare o echipă medicală formată din medicul ginecolog, medicul chirurg şi medicul ATI decide ca fiind necesare histerectomia totală de urgenţă în scop hemostatic.

CITEȘTE ȘI: ” DIANA ȘOȘOACĂ A CERUT DEMITEREA DE URGENȚĂ A LUI ARAFAT! CE A PUTUT SĂ SPUNĂ SENATOAREA AUR DESPRE ȘEFUL DSU

Tânăra a fost supusă unei intervenții chirurgicale

Pacienta a fost transferată în sala de operaţie la orele 21.20 pentru efectuarea histerectomiei, sub anestezie generală. La câteva minute după inducţia anesteziei, pacienta a intrat în stop cardiorespirator, resuscitat după 5 minute. S-a practicat histerectomia totală, în timpul intervenţiei primind suport vaso-presor, transfuzie cu concentrat eritrocitar şi perfuzie cu fibrinogen, soluţii hidroelectrolitice şi macromoleculare pe cele trei linii venoase montate pre şi intraoperator.

La finalul intervenţiei chirurgicale aproximativ orele 0.30 se decide transferul pacientei la SCJU nr. 1 Craiova, motivat de faptul că la nivelul ATI Caracal nu există niciun ventilator disponibil necesar pentru tratamentul postoperator al pacientei. Până la sosirea echipajului ambulanţei cu medic, pacienta a fost ventilată mecanic, în sala de operaţie. După obţinerea acordului de transfer, la orele 1.30 (18.12.2020), pacienta a fost preluată de echipajul ambulanţei, intubată, ventilată mecanic şi cu suport vaso-presor.

Faţă de cele anterior arătate, s-a constatat că echipa medicală a respectat procedurile şi protocoalele medicale, fiind necesar a se aştepta rezultatul şi concluziile expertizei medico-legale“, se spune în comunicatul semnat de către managerul Liviu Dumitru Radu şi directorul medical Mihaela Ionescu.

Familia femeii a depus plângere penală pe numele medicului de la Caracal, pe care îl acuză de malpraxis.

VEZI ȘI: „O ȘOFERIȚĂ ȘI-A CĂRAT SOȚUL BEAT ÎN PORTBAGAJ! CE S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ CE IMAGINILE AU AJUNS PE FACEBOOK