Imagini înspăimântătoare. Cum distruge noul coronavirus un plămân. VIDEO 3D

Publicat: 25/03/2020 | 19:30

Keith Mortman, un medic de la spitalul universitar George Washington, a realizat o animație cu ajutorul căreia putem vedea cum infecția cu noul coronavirus distruge un plămân. 

Spre deosebire de pneumonie, noul coronavirus afectează aparatul respirator mult mai alert. Pentru experiment, el s-a folosit de un caz real, pe care l-a avut sub tratament, scrie Wjla.com 

„Pacientul, de aproximativ 60 de ani, a avut iniţial febră şi tuse neproductivă, ca mulţi alţii. Problemele respiratorii au progresat însă rapid, până în punctul în care a avut nevoie de intubare şi ventilare mecanică”, a povestit medicul Keith Mortman.

Medicul spune că a făcut acest experiment pentru că a vrut ca tot mai mulţi oameni că pot muri dacă nu respectă măsurile de precauție.

„E alarmant să vezi asta pentru că, spre deosebire de pneumonia comună care poate afecta doar o mică părticică a plămânului, spre deosebire de gripă obişnuită, ce vedem aici este o vătămare extinsă şi difuză a plămânului. (…)

Vreau ca ei să vadă şi să înţeleagă cu adevărat severitatea bolii şi cât de mult îţi poate afecta plămânii, poate atunci oamenii se vor gândi de două ori înainte să ţină petreceri acasă ori să umble pe afară în grupuri mari”, spune el.

În SUA, numărul celor care au murit de pe urma infecţiei cu noul tip de coronavirus a ajuns la 785, iar cel al îmbolnăvirilor a depăşit 55.000.