Imagini inedite din singurul campionat intern de fotbal care se mai ține în timpul pandemiei. Pentru ce au ajuns să plătească fanii. VIDEO

Publicat: 14/04/2020 | 17:43

În timp ce multe competiții sportive au fost suspendate pe fondul pandemiei de coronavirus, mai multe țări au găsit o metodă ingenioasă de a nu întrerupe campionatele interne, de fotbal, baseball și călărie.

Fotbalul este unul dintre sporturile cele mai grav afectate de pandemie, întrucât mai multe Ligi au fost suspendate, potrivit CNN.

Dar, în prezent există meciuri de fotbal sau de baseball care se joacă fără suporteri, fiind transmise în direct la TV, sau pe Internet.

De asemenea, la Premier League din Belarus fanii plătesc pentru a avea o figurină de carton cu chipurile lor în tribune. Totuși, pentru fanii înrăiți ai fotbalului s-au găsit soluții și câteva ligi continuă și în pandemie.

Ce s-a întâmplat în Belarus

Premier League din Belarus este acum singura competiție activă rămasă în Europa, iar popularitatea ei a crescut. Federația de fotbal a țării a asigurat chiar noi oferte de radiodifuziune în 10 țări, incluzând Rusia, Israel și India.

Chiar dacă poate părea incredibil, dar există încă suporteri care vor să participe la meciuri. Totuși, există un număr mare de fani ai fotbalului care preferă să păstreze distanța socială și să devină în felul acesta suporteri virtuali.

Un club din Belarus a început să umple stadioane cu suporteri de carton. La propriu. Dynamo Brest își îndeamnă susținătorii să plătească bilete pentru a avea manechine cu chipurile lor în tribune.

Banii strânși de la așa-zișii „fani de carton” se duc pentru susținerea luptei împotriva coronavirusului.

Basball și curse de călărie

Pe lângă noua de fotbal, Taiwanul a revenit și în baseball-ul profesionist. Liga Profesionistă Chineză de Baseball trebuia să înceapă sâmbătă, dar a fost amânată pentru duminică din cauza ploii. La meci nu au fost lăsați să asiste suporterii, dar competiția a fost transmisă în direct.

Cursele de cai au reușit, de asemenea, să continue în mai multe țări din întreaga lume, deși în spatele ușilor închise.

Pistele din Australia, Hong Kong, Japonia și Suedia sunt printre cele în care au continuat cursele pe timp de criză.