Imagini incredibile. Plajele din Calafat şi Cetate sunt acoperite de apa Dunării. VIDEO

Publicat: 28/06/2020 | 17:38

Plajele amenajate din municipiul Calafat şi Cetate din judeţul Dolj sunt acoperite în totalitate de apele Dunării care a crescut foarte mult în ultimele trei zile.

Nu se mai văd pontoanele, iar pista de biciclete a fost distrusă de apă. Au ieşit bordurile de pe marginea pistei. Azi, în Calafat s-au înregistrat peste 30 de grade şi mulţi au venit să facă plajă. Pentru că nu au avut unde….au făcut grătar.

Oamenii au fost plini de imaginație

„Dacă nu avem unde să facem plajă, facem grătar!”- spun amuzaţi doi craioveni care veniseră să facă plajă, însă nu s-au aşteptat ca plajele amenajate aici să dispară sub ape. Nivelul Dunării a crescut de 3 zile.

Imagine de pe malul Dunării

„De obicei faţă de nivelul actual există o suprafaţă de 25-30 de metri acoperită de apă, plaja este acoperită de apă şi cred că la cum arată abia peste 14 zile se va putea face plajă aici”, spune un localnic.

Autorităţiile locale spun că probleme sunt aici în fiecare an când nivelul Dunării creşte. „Apa a început să crească de o săptămână, aşa creşte în fiecare an Dunărea, când din cauza precipitaţiilor, afluenţii se revarsă”, spune Lucian Ciobanu, primarul din Calafat. După ce apa se va retrage autorităţiile locale vor reamenaja plajele pentru acest sezon estival.

Klaus Iohannis, despre indunațiile din țară

Klaus Iohannis a transmis un mesaj dur despre inundațiile din România. Președintele consideră că este nevoie de un plan care să reducă efectul schimbărilor climatice. „Ne confruntăm în aceste zile cu o serie de inundații severe, care au afectat viața a mii de români și au produs pagube însemnate în foarte multe gospodării. În plină criză sanitară cauzată de epidemia de COVID-19, avem, iată, și o altă situație gravă, cu consecințe pe termen lung pentru toți cei aflați în aceste zone sinistrate.

Vreau să transmit un mesaj de solidaritate familiilor greu încercate. Autoritățile depun toate eforturile pentru a-i ajuta pe oameni, pentru a le proteja pe cât posibil gospodăriile și a le asigura celor afectați ceea ce au nevoie în aceste momente dramatice.

Este tragic că aceste fenomene meteorologice extreme s-au soldat cu pierderi de vieți omenești și transmit condoleanțe familiilor îndoliate”, a spus șeful statului.