Imagini de cascadorii râsului. Jandarmii aruncă răzvrătiții peste gard: „Aoleu, mi-a rupt mâna, oameni buni”

Publicat: 05/04/2020 | 17:56

Într-un material video de socializare se vede cum jandarmii „aruncă” la propriu, înapoi în curte, mai mulți indivizi care nu respectau regulile impuse de autorități, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

Pentru că au fost găsiți pe stradă, forțele de ordine i-au luat ca pe saci și i-au „regrupat”, în timp ce răzvrătiții se victimizau strigând: „haoleu, mi-ai rupt mâna”.

Pentru imagini dați click AICI 

România este încă aflată în carantină, iar oamenii sunt obligați să stea la autoizolare pentru a evita răspândirea virusului.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut sâmbătă o estimare legată de data la care, în România, numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 ar putea ajunge la circa 12.000 – 13.000 de cazuri. Acesta a mai adăugat că „odată cu a doua jumătate a lunii mai o să vedem o scădere progresivă a numărului de cazuri noi”.

Iată ce zice ministrul Sănătății

„Noi trebuie să ne gândim la un vârf care merge până la 10.000 de cazuri adunate de la începutul pandemiei până la 1 iunie, urmând ca, odată cu a doua jumătate a lunii mai să vedem o scădere progresivă a numărului de cazuri noi, iar cazurile vindecate să crească.

În acest context, ne gândim ca după 1 iunie să mergem pănă în 12.000- 13.000 de cazuri, dar este un număr care poate fi modificat agresiv de nerespectarea anumitor condiţii”, a declarat Nelu Tătaru.

Până duminică 5 aprilie, în România, au fost confirmate 3.864 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 251 de noi cazuri de îmbolnăvire. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 374 au fost declarate vindecate și externate.