Imagini incredibile în Bacău! Mai mulți tineri iau la bătaie un polițist, în timp ce colegul agentului vorbește la telefon

Publicat: 04/04/2020 | 09:59

Imagini desprinse dintr-un film au fost surprinse în Moinești, județul Bacău. Un polițist a fost luat la bătaie de mai mulț tineri, chiar sub ochii colegului său de patrulă. Agentul, însă, era preocupat să vorbească la telefon.

În filmare, polițistul de la Rutieră pune la pământ un tânăr pe care încearcă să-l încătușeze, în câteva secunde, însă, tinerii din jur se năpustesc asupra agentului, iar suspectul reușește să fugă. În tot acest timp, colegul de patrulă se uită indiferent i își continuă conversația la telefon.

”La data de 29 Martie a.c, un echipaj mixt, format din polițist de ordine publica și Rutiera au fost solicitați sa intervină in fața unui imobil din Moinesti întrucât mai multe persoane nu respectau măsurile impuse de ordonanțele militare. 

La fața locului, unul din polițiști a recunoscut in grupul de tineri, o persoană care poseda mandat de executare a pedepsei închisorii, fapt pentru care a procedat la incatusarea persoanei in cauza. In timpul procedurii, a intervenit o rudă a persoanei în cauză care l-a ajutat să plece de la fața locului. 

Ulterior, polițiștii s-au mobilizat și au identificat și depistat persoana posesoare de mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pe care au condus-o și încarcerat-o in Penitenciarul Bacău. Totodata, polițiștii au luat măsura sancționarii contravenționale a 12 persoane, cu amenzi in valoare de 500 de lei fiecare, pentru nerespectarea măsurilor impuse de ordonanțele militare. De asemenea, a fost sancționat contravențional tânărul de 39 de ani care a intervenit in timpul intervenției polițiștilor, cu amenda in valoare de 6000 de lei, conform Legii 61/1991. 

In plan intern, conducerea inspectoratului a dispus efectuarea de verificări cu  privire la modul de intervenție al polițiștilor.”, a declarat IPJ Bacău.