Imagini în premieră! Cum va arăta pasajul Doamna Ghica din București

Publicat: 08/06/2020 | 14:05

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunțat, pe Facebook, că se lucrează intens la ridicarea pasajului Doamna Ghica. Acesta va ușura traficul din zona Colentina – Obor.

CITEȘTE ȘI: GABRIELA FIREA A INAUGURAT TOMOGRAFUL CARE DEPISTEAZĂ COVID-19 ÎN CÂTEVA MINUTE VIDEO

”Asa va arata Pasajul Doamna Ghica! Imagini in premiera! Lucram intens pentru a fi gata in aceasta toamna. Astfel, se va rezolva problema traficului din aceasta zona foarte aglomerata – Colentina/Obor.

Pana acum, au fost realizate lucrări de relocare a utilităților si au fost efectuate lucrări de instalații pentru a putea devia traficul. De asemenea, a fost realizat zidul de sprijin adiacent zonei trotuarului și au fost demarate lucrările de sapătura și execuția zidului de sprijin la una dintre rampe..

Este planificată branșarea la rețeaua existentă de termoficare și devierea circulației pe breteaua nouă pentru a putea fi demarate forajele pentru coloanele forate, aferente fundațiilor de la pila 1 si culeea 1. Lucrarile sunt realizate de colegii nostri de la Trustul de cladiri metropolitane.

Am depus toate eforturile pentru a depăși constrângerile generate de Starea de Urgență și pentru a continua execuția lucrărilor în condiții sigure pentru angajații noștri. Activitatea pe șantiere se desfășoară în parametri optimi și respectă toate măsurile de siguranță pentru angajați cât și normele igienice și sanitare impuse în această perioadă, în vederea protecției și prevenției răspândirii Covid 19”, a scris Gabriela Firea.

Gabriela Firea a anunțat proiectul din Pantelimon

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunțat, pe pagina de socializare, că un mare proiect din Pantelimon va fi finalizat în toamna acestui an. Este vorba despre Park&Ride Cora Pantelimon, unde se ridică o parcare, asta între altele.

”Încă un proiect important pentru bucureșteni, preluat de la zero în 2016, devine realitate. Park&Ride Cora Pantelimon, doar o groapă în urmă cu patru ani, va fi gata în această toamnă, după șapte ani de blocaje. În acest moment, lucrările complicate au fost terminate. Au fost finalizate fundația parcării și fundațiile rampelor, au fost montați peste 30 dintre stâlpii metalici, iar acum se montează traversele metalice. Pentru calea de rulare a tramvaiului, au fost montate curbele, macazul, dar și peste 36 de metri de șine.

NU RATA: ANUNȚUL FĂCUT DE GABRIELA FIREA! STB INTRODUCE PLATA CU CARDUL ÎN AUTOBUZE

Vă reamintesc faptul că pentru realizarea parcării a fost schimbată soluția tehnică. Nu era posibilă construirea unei parcări subterane, așa cum s-a dorit inițial de fosta administrație a Capitalei. Noua soluție tehnică, o parcare supraterană cu 500 de locuri cu terminal STB, a fost realizată prin întocmirea unui PUZ, aprobat la nivelul CGMB”, scrie Firea.

Gabriela Firea a anunțat că proiectul va reconfigura zona Pantelimon. Primarul general a ținut să specifice că nu este vorba doar de o simplă parcare. Prin acest obiectiv de investiții se reconfigurează, practic, toată zona. Nu construim doar o simplă parcare etajată, ci un nod intermodal care include tramvaie, autobuze și peroane pentru microbuze private.

De asemenea, este pregătit terenul și pentru viitoarea stație de metrou din zonă. Astfel, șoferii care vin din afara Capitalei își vor putea lăsa mașinile în parcare și de acolo să circule spre centrul orașului folosind mijloacele de transport în comun. Anul trecut am semnat contractul de execuție, au fost obținute toate avizele, inclusiv autorizația de construire și s-a emis ordinul de începere a lucrărilor. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 21 de milioane de euro”, a scris Gabriela Firea.