Imagini în exclusivitate cu filozoful Mihai Șora (103 ani) & soția poetă (cu 56 de ani mai tânără)

Publicat: 07/01/2020 | 23:00

Îi despart 56 de ani, dar dragostea dintre ei este unică. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, imagini cu Mihai Șora și soția sa, Luiza, la restaurant. Poeta își iubește enorm partenerul, căruia îi poartă o grijă fantastică. Atenția pe care i-o acordă este de-a dreptul emoționantă. Filmările sunt grăitoare în acest sens!

Mihai Șora s-a cununat, civil, în iulie 2014, cu Luiza Palanciuc, o scriitoare renumită. Evenimentul a avut loc într-un cadru restrâns. Au fost prezente doar persoanele apropiate cuplului. Printre acestea s-a aflat și Andrei Pleșu, prieten la cataramă cu celebrul filosof. (VEZI ȘI: CUM L-AU AȘTEPTAT ANGAJAȚII TAROM PE MIHAI ȘORA ÎN AVION, DUPĂ CE FILOZOFUL NU S-A PUTUT ÎNREGISTRA PE SITE-UL COMPANIEI PENTRU CĂ E PREA BĂTRÂN)

De semnalat este faptul că între Mihai Șora și Luiza Palanciuc este o diferență de vârstă de 56 de ani în favoarea filosofului. În momentul în care s-au căsătorit, bărbatul avea 98 de ani, iar scriitoarea doar 42 de ani. Dragostea dintre cei doi a învins, însă, această barieră.

Flacăra iubirii dintre ei se menține și în prezent. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, i-a întâlnit la unul dintre restaurantele “La Mama” din Capitală. Luiza Palanciuc a fost super-grijulie cu soțul ei și i-a acordat toată atenția pe care o merită.

Luiza Palanciuc îi acordă o atenție deosebită lui Mihai Șora

L-a ajutat să coboare scările, iar el a avertizat-o: “Vezi că mai e o treaptă!”

În timp ce Mihai Șora mânca, Luiza Palanciuc avea grijă ca bărbatul ei să fie impecabil din punct de vedere vestimentar. L-a curățat de scame și i-a aranjat, ocazional, cămașa. Cuplul a consumat alimente ușoare, iar setea și-a potolit-o cu apă plată.

După ce nota a fost achitată, Luiza Palanciuc l-a ajutat pe Mihai Șora să se îmbrace, după care l-a condus, de braț, în afara localului. La un moment dat, grijuliu la rândul lui, filosoful chiar a avertizat-o pe soție, în timp ce cobora scările: “Vezi că mai e o treaptă!.

(CITEȘTE ȘI: FILOSOFUL MIHAI ȘORA, ÎN VÂRSTĂ DE 102 ANI, A FOST JEFUIT ÎN METROU)

Imaginile sunt de-a dreptul emoționante. Mihai Șora și Luiza Palanciuc sunt împreună peste tot, sunt, practic, nedespărțiți. De altfel, celebra poetă este și cea care îl filmează pe filosof în momentele importante, în principal atunci când are ceva de spus.

Mihai Șora și soția lui ies din restaurant

Cine este Mihai Șora

Mihai Șora a rămas văduv în 2011 după ce soția sa, Mariana, s-a stins din viață la vârsta de 94 de ani. Cei doi au fost căsătoriți nu mai puțin de 72 de ani! Au împreună trei copii: Andrei, Sanda și Tom. Filosoful și actuala parteneră se cunoșteau de mai mult timp.

Poetă, eseistă și traducătoare, dar preocupată și de filosofia politică, Luiza Palanciuc și-a împărțit viața între Paris și București. A fost unul dintre cei mai importanți exegeți ai poetului de origine română Benjamin Fondane (B. Fundoianu), mort la Auschwitz în 1944.

(NU RATA: EL ESTE CEL MAI BĂTRÂN ROMÂN CARE ARE CONT DE FACEBOOK. MESAJUL POSTAT LA 101 ANI A DEVENIT VIRAL)

Împreună cu Mihai Șora și Emil Stratan, Luiza Palanciuc a fondat, în 2010, revista “Academia de poezie”. Filosoful s-a născut în 1917. El este fondatorul celebrei serii “Biblioteca pentru toți”.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)