Imagini halucinante. Bucureștenii au ieșit la picnic în Herăstrău: Și-au scos măsuțele la „iarbă verde”!

Publicat: 21/03/2020 | 17:57

Deși în România a fost declarată în urmă cu săptămână stare de urgență, în contextul pandemiei de COVID-10, virusul care până acum a îmbolnavit 367 de oameni, 14 dintre ei aflându-se la terapie intensivă, bucureștenii par să nu dea doi bani pe recomandarile de bază ale Guvernului în aceea ce privește prevenția. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă o mai multe imagini șocante în Parcul Herăstrău, sâmbătă.

Citește și: ȘI-AU RĂPIT CUMNATA ȘI AU CERUT SĂ FIE ELIBERAȚI DE TEAMA CORONAVIRUSULUI: “NU VREM SĂ NE ÎMBOLNĂVIM ÎN AREST!” INSTANȚA DIN CLUJ A DECIS CĂ…

Se pare că, pentru unii dintre locuitorii Capitalei vremea frumoasă de afară este mai importantă decât sănătatea. CANCAN.RO a fotografiat mai multe cupluri care au ieșit, fără nicio reținere, la iarbă verde, unii dintre ei cu scaunele și mesele de acasă, cel mai probabil din dorința de a le evita pe cele din parc de teama unei infecții.

Oameni mulți și imagini indecente 

Aceeași situație se întâmplă și în Pădurea Băneasa. La ora transmiterii acestei știri sute de oameni se plimbare, cu mic cu mare, ignorând complet sfaturile autorităților care îi ajută să se protejeze de virusului care în Italia a omorât deja peste 4000 de oameni.

Mai mult decât atât, o brunetă cu forme proeminente ai ieșit în parc să facă sport îmbrăcată foarte sumar. Bruneta, care nu pare să aibă mai mult de 20 de ani i-a făcut pe cei care priveau să „uite” de coronavirus pentru câteva momente.

Tonete de înghețată, deschise pentru toată lumea

Ba mai mult, în Herăstrău sunt deschise tonetele de înghețată și alte magazine specifice parcurilor. Acestea pot reprezenta, așa cum susțin specialiștii epidemologi, adevărate surse de infecție cu noul corovirus. Din păcate, așa cum puteți observa și în imagini, bucureștenii care aleg să nu își ia măsurile de precauție sunt tocmai bătrânii, cei mai predispuși la această infecție care poate fi mortală în cazul lor.

Două săptămâni de ignorare a sfaturilor Guvernului

Secretarul de stat Raed Arafat încă din data de 7 martie  interzicerea activităților  cu mai mult de  1.000 de persoane sau jucarea meciurilor de fotbal fără spectatori. Concret, evenimentele la care participă mai mult de 1.000 de persoane fie într-o incintă, fie în aer liber, publice sau private, sunt interzise începând de duminică până la 31 martie, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

Nu rata: EPIDEMIA DE ACUM 85 DE ANI. ÎN ROMÂNIA AU MURIT 46.000 DE ROMÂNI, MAJORITATEA COPII ȘI TINERI

Gabriela Firea ar putea să îi țină în casă

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, propune închiderea temporară a parcurilor pentru a evita răspândirea COVID-19, după ce mai mulți românii au ieșit în parc și la grătare în plină epidemie de coronavirus.

„Aceasta nu este izolare! Această nu este prevenție! Nu așa va feriți de coronavirusul de tip nou!

Nu așa contribuiți la limitarea răspândirii acestui virus fatal pentru pentru persoanele în vârstă și pentru cele cu afecțiuni cronice severe : oncologice, cardiologice, renale, diabetice etc.

O scurtă plimbare în cel mai apropiat parc, la distanță socială, de siguranță față ce ceilalți trecători, este de acceptat și de înțeles.

Dar nu grupurile, grătarele, aglomerările de la locurile de joacă sau de lângă mobilierul urban din parcuri. Toată lumea declara că medicii sunt eroi și că trebuie să-i ajutăm. Cum îi sprijinim? Ignorând sfaturile lor?

Intrând în contact cu foarte multă lume despre care nu știm dacă a avut sau nu vreun contact cu o persoană îmbolnăvită de COVID 19?

Oprim activități economice, cu riscuri imense pentru întreagă țară, dar stăm unii lângă alții în parc? Respirând de aproape același aer, posibil contaminat, de către una sau mai multe persoane?

Virusul de tip nou rezistă în aer 30 de minute. Ne putem infectă accidental. Dar măcar să facem tot ceea ce ține de noi, că persoane, pentru protecția noastră, a familiilor noastre, a prietenilor, colegilor, vecinilor noștri.

Pentru orașul nostru. Pentru țară noastră. Repet, această nu este izolare și prevenție. Sunteți de acord să luăm măsuri mai ferme, văzând că sunt mulți cei care încalcă izolarea?

Una ar fi închiderea temporară a parcurilor pentru a evita astfel de situați”, se arată pe pagină de Facebook a Gabrielei Firea.

Află şi: CE SIMT PERSOANELE INFECTATE CU NOUL CORONAVIRUS. SUPRAVIEȚUITORII AVERTIZEAZĂ: „FACEȚI TESTUL DACĂ AȚI TRECUT PRIN ASTA!”