Imagini emoționante. Orașul unde pacienții infectați cu noul coronavirus se refac pe plajă. FOTO

Publicat: 04/06/2020 | 12:00

Pacienții unui spital din Barcelona, care au fost infectați cu noul coronavirus și au ieșit de terapie intensivă, au avut parte de o surpriză ieșită din comun din partea medicilor care îi tratează.

Echipe medicale de la Spitalul del Mar din Barcelona au fost fotografiate ducând oamenii pe plajă ca parte a unui program conceput pentru a „umaniza” unitățile de terapie intensivă, scriu jurnaliștii de la BBC.

Citește și: Moarte suspectă la Spitalul din Odobești. Polițiștii au deschis un dosar penal

Spania a înregistrat în total, 239.932 de infecții cu COVID-19 și 27.127 de decese. Guvernul a început să relaxeze treptat una dintre cele mai restrictive carantine din Europa.

FOTO AICI

Starea de urgență s-a prelungit

Premierul Pedro Sanchez a cerut miercuri Parlamentului să prelungească starea de urgență până la 21 iunie. „Am depășit cea mai grea perioadă a pandemiei”, a spus Sanchez.

Partidele de opoziție au criticat însă răspunsul guvernului la pandemia de coronavirus și prelungirile repetate ale stării de urgență.

Zece zile de doliu național

Mai mult, Guvernul din Spania a decis să decreteze zece zile de doliu național, începând de miercuri, 27 mai, pentru cele aproape 27.000 de victime ale coronavirusului.

Nu uita de: Marea Neagră s-a transformat în timpul pandemiei. Cercetătorii sunt uluiți: „Uite-l cât de mare este! L-a prins!”

În cele 10 zile, steagurile vor fi coborâte în bernă atât la sediile oficiale, cât și pe ambarcațiunile Marinei Spaniole, a anunțat marți, în urma unei ședințe de Guvern, purtătorul de cuvânt al Executivului spaniol, Maria Jesus Montero.

Turismul în Spania se va deschide gradual turismul în această vară, începând cu ţările europene, şi se va asigura că vizitatorii merg numai în zonele unde virusului este sub control, a declarat pentru Reuters ministrul spaniol al Afacerilor Externe, Arancha Gonzalez Laya.

„În acest an 2020, extrem de atipic, nu ne vom comporta ca de obicei. Este vorba de sănătate. Trebuie să ne asigurăm că nu vom importa cazuri deoarece încercăm să ţinem sub control cazurile pe care le avem în ţară. Este o gestionare foarte prudentă din partea noastră, pentru a ne asigura că situaţia este sub control”, a explicat oficialul spaniol.

S-ar putea să te intereseaze și: Starea de alertă în Spania a fost prelungită. Anunțul important al premierului

Imagine de Richard Mcall de la Pixabay