Imagini emoționante în sala de operații: un băiețel s-a născut în timp ce era încă în sacul amniotic. Cazul este foarte rar: 1 la 80.000 de nașteri | FOTO & VIDEO

Publicat: 15/12/2020 | 18:09

Janaina Fernandes Costa, o femeie de afaceri din Brazilia, i-a uimit pe medici în ziua în care i s-a făcut de urgență operația de cezariană în urma căreia fiul ei a venit pe lume! Și asta pentru că micuțul s-a născut în timp ce era încă în sacul amniotic, iar imaginile emoționante au fost filmate, dar și fotografiate de asistentele. Unul dintre medicii care au fost prezenți în sala de operații a precizat că o astfel de situație apare o dată la 80.000 de nașteri naturale.

Brazilia: un băiețel s-a născut în timp ce era încă în sacul amniotic

Lucas Fernandes de Lisboa Costa a venit pe lume la începutul acestui an în spitalul “Ana Costa” din Sao Paulo. Medicii i-au făcut mamei sale operație de cezariană din cauza hipertensiunii arteriale în sarcină, iar momentul a fost înregistrat și imaginile emoționante au făcut înconjurul lumii.

După cum puteți vedea în clipul de mai jos, bebelușul apare în interiorul sacului amniotic, iar când doctorul a tăiat membrana, lichidul s-a scurs. La scurt timp, băiețelul a început să dea din mâini și din piciorușe. În cazul operației de cezariană este extrem de rar ca bebelusul să fie adus pe lume în sacul amniotic și, potrivit specialiștilor, totul depinde de dexteritatea și răbdarea chirurgului. Guilherme Pereira Martins, unul dintre medicii prezenți în sală în momentul nașterii, a subliniat că un asemenea caz apare o dată la 80.000 de nașteri naturale.

“Având în vedere că această manevră este una dificilă, dar nu presupune niciun risc pentru bebeluș, doctorul rezident și eu am ales să încercăm extragerea fătului fără să rupem membranele și am reușit”, a declarat doctorul Guilherme Pereira Martins,medicul care a efectuat operația de cezariană, relatează jurnaliștii de la Daily Mail.

 

Nu rata: Descoperire senzatională în Singapore. O femeie care a avut COVID-19 a născut un bebeluș cu anticorpi

“Nu am putut să văd nimic în momentul operației. Doar am auzit comentariile din sala de nașteri. Am văzut entuziasmul asistentelor și al doctorilor care făceau poze și înregistrau momentul. După ce mi-a trecut efectul anesteziei, doctorul mi-a explicat tot. Am văzut ca băiețelul s-a născut în sacul amniotic în video. Mi s-a părut un lucru foarte frumos și emoționant”, a mărturisit Janaina Fernandes Costa, în vârstă de 34 de ani, potrivit sursei citate mai sus.

În prima zi când a ajuns acasă, micuțul Lucas Fernandes de Lisboa Costa a fost așteptat cu mult entuziasm de surorile sale mai mari.

Sacul amniotic – rolul său în protejarea fătului

Sacul amniotic este dur, dar foarte subțire. Acesta este cunoscut și ca membrane amniotice sau vezicula amnioticăa. Lichidul din interior ajută fătul să se dezvolte, oferindu-i căldură și protecție în timpul mișcărilor mai bruște ale mamei.

Sacul amniotic este căptușit cu o membrană interioară care se numește amnion. Membrana exterioară poarta numele de corion și face parte din placentă.

Sursa foto: Daily Mail & CEN/Guilherme Pereira-Eduardo B