Imagini devastatoare! Cum sunt depozitate cadavrele într-un spital din SUA. Unitatea medicală a fost copleșită de numărul mare de decese

Publicat: 14/04/2020 | 13:35

Epidemia de coronavirus a făcut numeroase victime în toată lumea. În prezent numărul total, la nivel mondial al persoanelor decedate a ajuns la 120,449. Una dintre țările cele mai afectate și care a înregistrat numeroase victime este SUA.

În SUA numărul total al persoanelor decedat din cauza virusului COVID-19 a depășit 23,650, iar sistemul medical face cu greu față valului de îmbolnăviri. Mărturie a situației tragice stau unele fotografii făcute în spitale. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS. BILANȚ TRAGIC ÎN ROMÂNIA! NUMĂRUL PERSOANELOR INFECTATE CU COVID-19 A AJUNS LA 6.879)

Sub protecția anonimatului, pentru a nu-și periclita locurile de muncă, angajații de la camera de gardă a spitalului  Sinai-Grace din Detroit au povestit jurnaliștilor CNN despre situația grea prin care trec. Cele două surse au relatat că cel puțin o cameră, care este de obicei folosită pentru odihnă, a fost utilizată pentru depozitarea cadavrelor, asta pentru că la morgă era deja plin.

„Tot ce știu este că am folosit aproape toate paturile pentru pacienții, astfel încât nu a mai rămas nimic pentru cadavre”, a declarat unul dintre angajați.

Trupurile neînsuflețite ale oamenilor au fost depozitate la grămadă, din cauza numărului mare care a depășit cu mult capacitatea spitalului. (VEZI ȘI: KLAUS IOHANNIS SEMNEAZĂ MARȚI DECRETUL DE PRELUNGIRE A STĂRII DE URGENȚĂ)

Ca răspuns la acest incident, spitalul a decis să comande unități frigorifice portabile, pentru a depozita cadavrele. Astfel, sâmbătă, când corespondenții CNN au fost la spital, au văzut în curte cinci unități frigorifice.

„Pacienții care mor la spitalul nostru sunt tratați cu respect și demnitate, rămân aici până când pot fi preluați corespunzător”. „La fel ca spitale din New York și din alte părți, am alocat resurse suplimentare pentru a sprijini gestionarea temporară a crizei provocate de COVID-19”, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al spitalului, Brian Taylor.