Imagini de film pe străzile din Focșani. Icoana Făcătoare de Minuni de la Dălhăuţi, plimbată pe străzile orașului pentru combaterea coronavirusului

Publicat: 22/03/2020 | 11:56

Reprezentații bisericii ortodoxe din Focșani au găsit o metodă inedită de a le arăta oamenilor din oraș că sunt alături de ei în lupta împotriva coronavirusului.

Concret, preoții din au plimbat pe străzile urbei Icoana Maicii Domnului cu o mașină. Mai mult, în fața acesteia s-a aflat tot timpul o altă mașină din care se auzea tare muzică religioasă și flutura steagul României.

Acțiunea religioasă a fost aprobată de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei care nu este pentru prima data când organizează astfel de procesiuni. Locuitorii din Focșani au întâmplinat gestul cu bucurie.

În fața bisericilor de pe drum, convoiul de mașini se oprea, preotul însoțitor îi tămaia pe localnici, apoi marșul icoanei își vedea de drum.

Procesiunea se mută și în orașele vecine

Icoana Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Dălhăuţi urmează să fie văzută de și mai mulți credincioși. Procesiunea religioasă urmează să ajungă până la Adjud şi retur, la Nehoiu, în judeţul Buzău. Traseul Icoanei Maicii Domnului a fost filmat de un localnic, care a făcut mai apoi clipul video public.