Imagini de colecție cu Cristina Țopescu la Pro TV, alături de Andreea Esca

Publicat: 14/01/2020 | 17:28

Cristina Țopescu era consilier al secretarului de stat din Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, începând cu luna noiembrie 2019, după ce a plecat din lumea televiziunii. De-a lungul carierei sale, regretata prezentatoare a semnat cu mai multe posturi de televiziune. Iar în perioada anilor 1996 – 1999, ea a fost corespondent, prezentator de știri și chiar moderator de emisiuni la PRO TV. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă imagini de colecție cu îndrăgita Cristina Țopescu la Pro TV, alături de carismatica Andreea Esca.

Citește și: Numele din certificatul de deces. Cum o cheamă, de fapt, pe Cristina Țopescu

Cristina Țopescu, viață impresionantă

Înainte de ’89, regretata jurnalistă a încercat să fugă din România ca să meargă la mama sa, Rodica, stabilită în Germania. În luna septembrie a acelui an, mama Cristinei Țopescu a aflat că suferă de o boală mortală. Vedeta a refuzat să se înscrie în partidul comunist, motiv pentru care nu avea voie să părăsească țara. Alături de alți 31 de fugari și o călăuză, a fost prinsă însă exact pe “fâșia verde” când mai avea puțin până la libertate.

“De pe graniţă am fost «conduşi», cu puşca între omoplaţi, la batalionul de la Oraviţa, acolo am fost aliniaţi în faţa soldaţilor care de care mai spirituali, mai ales cu femeile din grup, acolo mi s-a plimbat puţin puşca pe gât şi mi-au auzit urechile tot felul de complimente de soldat care nu văzuse femeie de ceva timp”, a povestit Cristina Țopescu într-un interviu emoționant despre drama ei dinainte de 1989, relatează ro.sputnik.md.

Citește și: Emoționant! Ce planuri și-a făcut Cristina Țopescu pentru 2020. I s-a destăinuit unei vecine cu câteva zile înainte să moară

După două zile petrecute în arestul de la Oraviţa, fiica lui Cristian Țopescu a fost dusă în închisoarea din Reşiţa, unde a stat o lună. Ulterior, ea a fost mutată la penitenciarul de la Timişoara de pe Popa Şapcă. După o altă lună de Popa Şapcă, a fost trimisă pe cursa de deţinuţi la Jilava. Acolo am stat doar câteva zile, iar apoi a ajuns la Rahova, în arest. Cristina Țopescu a fost eliberată de 19 decembrie 1989 pentru că începuse Revoluția și a participat la manifestații. În timpul acelor scene istorice, ea şi-a descoperit pasiunea pentru jurnalism.

Citește și: Cristina Țopescu a murit având un mare regret în suflet: “Mi-am dorit și nu mai am nicio șansă…”

Imagini de arhivă cu regretata Cristina Țopescu la Pro TV, alături de Andreea Esca

La scurt timp după ce a semnat contractul cu șefii de la PRO TV, Cristina Țopescu a transmis informații despre evenimentele politice și a participat la conferințe de presă susținute la Guvern, la Palatul Cotroceni sau la partidele care se aflau atunci la guvernare, precum PNȚ-CD. Ulterior, a fost corespondent special al Știrilor Pro TV la Washington, în 1998, în perioada în care fostul președinte al României Emil Constantinescu purta negocieri cu Statele Unite ale Americii pentru aderarea României la NATO.

Imagini de colecție cu Cristina Țopescu la Pro TV, alături de Andreea Esca © PRO TV
Imagini de colecție cu Cristina Țopescu la Pro TV, alături de Andreea Esca © PRO TV

Citește și: De necrezut! Ce au descoperit anchetatorii într-una dintre mașinile regretatei Cristina Țopescu

Cristina Țopescu a prezentat “Un altfel de jurnal” la PRO TV, împreună cu Andrei Zaharescu – o emisiune în care erau prezentate știri mai “ciudate”, care ieșeau din tiparele serioase ale buletinelor de știri. De asemenea, regretata vedetă a fost moderatorul emisiunii “Întâlnire cu presa” de la Pro TV -– un proiect care a fost o adevărată provocare pentru ea, ca jurnalist, după cum mărturisea Cristina Țopescu la acea vreme.