Imagini apocaliptice cu Suceava în a doua zi de carantină totală! Cum se vede orașul din dronă

Publicat: 01/04/2020 | 12:17

Suceava este primul județ închis de autorități, din cauza numărului mare de cazuri COVID-19. Măsura drastică impusă în urmă cu două zile reliefează astăzi imagini crunte, neînchiăuite, cu un oraș trist și complet gol.

În Suceava au fost până acum înregistrate mai mult de un sfert din cazurile infectate din toată țara. Un fotograf local a filmat din dronă ieri, în prima zi de carantintă totală,  întregul oraș din inima Bucovinei, iar imaginile îngrozesc pe oricine. Peste 100.000 de oameni, locuitori ai Sucevei, parcă au dispărut de pe fața pământului.

CITEȘTE ȘI: MEDIC de la un spital privat din Prahova , confirmat cu COVID-19. Unitatea medicală

„Suceava era un oraș viu, plin de viață, cu străzile pline! Acum suntem în carantină! Să fim cu toții în linia întâi și să redăm Sucevei viața!”, spune Radu Baran, cel care a surprins aceste imagini.

Ministrul de Interne a anunțat luni seară că a fost emisă Ordonanța Militară numărul 6, prin care municipiul Suceava şi localităţile Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei intră în carantină totală.

CITEȘTE ȘI: Raed Arafat răspunde la cea mai așteptată întrebare: bagă în carantină și Bucureștiul?!

În România au fost confirmate 2.245 de infecții cu coronavirus. 220 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. În total, în România au murit 82 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de COVID-19 confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.