Imagini alarmante la Suceava, epicentrul epidemiei de coronavirus în România! Mii de oameni ignoră măsurile de distanțare! Nici polițiștii nu poartă măști de protecție!

Publicat: 24/06/2020 | 17:30

Imagini alarmante au fost surprinse astăzi la Suceava, epicentrul epidemiei de coronavirus din România. Mii de oameni ignoră măsurile de distanțare și nici polițiștii nu poartă măști de protecție. 

Pelerinajul de la moaștele Sfântului Ioan cel Nou, desfășurat acum la Suceava, a scăpat de sub control. 

Mii de oameni sunt pe străzile orașului și nu respectă măsurile de distanțare socială impuse de pandemie. Nici pelerinii, nici forțele de ordine nu poartă mască de protecție. 

Pelerinii au ajuns și la Spitalul Suceava

Pentru că oamenii prezenți au venit din toată țara, riscul de transmitere a bolii este extrem de mare, mai ales că, la un moment dat, cortegiul a oprit și în Curtea Spitalului Județean Suceava, primul și cel mai mare focar de infecție din România.

Deși autoritățile, cât și oficialii Bisericii Ortodoxe Române dădeau asigurări că se va evita înghesuiala, se pare că nu au fost respectate regulile. 

Moaștele au fost purtate pe la Biserica Sfânta Înviere, Biserica Domnițelor, Biserica Sfântul Gheorghe Mirăuți, Biserica Sfântul Dumitru, Biserica Sfântul Nicolaie, Catedrala Nașterea Maicii Domnului, Biserica Sfânta Vineri, Spitalul Județean Suceava și întoarse la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou din Suceava.

În total, județul Suceava a avut, până acum, 3.967 din cele 24.826 de cazuri de coronavirus consemnate în România – 15,97% din totalul infecțiilor. În ultimele 24 de ore s-au raportat în județ 21 de cazuri noi.

Până astăzi, 22 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 24.291 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.031 au fost declarate vindecate și externate. La ATI, în acest moment, sunt internați 195 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.258 de persoane. Alte 71.895 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 630.374 de teste.