Imaginea disperării vârstnicilor din Suceava. Cum a fost suprinsă o femeie în mijlocul șoselei: „Statule, tu ce ai făcut pentru bătrânii noștri ?”. FOTO

Publicat: 21/04/2020 | 17:53

Un foto-jurnalist din București a povestit, pe pagina sa de Facebook, cum în timp ce mergea la o campanie umanitară în comuna Horodnic din Suceava, cum l-a impresionat o bătrână pe care a cunoscut pe șosea.

Potrivit postării, femeia se deplasa pe drum mergând lângă o bicicletă încărcată cu alimente pe care urma să le vândă pentru a mai câștiga un ban.

„Fix acum 20 de minute mă întorceam de la o acțiune umanitară în Horodnic, alături de Alex Axel, când o zăresc pe drum pe doamna din cadru, împingând bicicleta supra-încărcată.

Am oprit mașina și am întrebat-o ( insistent ) dacă o putem ajuta noi, având spațiu suficient, atât pentru dumneaei cât și pentru bicicleta încărcată : – Mulțumesc maică, dar imediat încep să livrez.

Ei bine dragilor, toate sarsanalele erau pline de lapte și brânză ( aproximativ 70 de kg ) pe care maica Ana le vinde în fiecare zi pentru a câștiga un bănuț. Am mai insistat odată să o ajutăm… dar a zâmbit și ne-a asigurat că se descurcă singurică.

Am vrut să o strâng în brațe, am vrut să îi sărut mâinile muncite…dar m-am abținut și ne-am luat la revedere rămânând cu un gust amar…

Statule, tu ce ai făcut pentru bătrânii noștri ? Condamnați la o bătrânețe de trudă și lipsuri !
Și asta e România lui 2020 … da da, aia din Uniunea Europeană !
Și pentru ei, vom continua lupta pe www.1cm.ro !”.

Situația cazurilor de COVID-19 din România

Numărul infectărilor cu coronavirus de la noi din țară a ajuns astăzi, 21 aprilie, la 9.242. Bilanțul deceselor din cauza COVID-19 a ajuns la 482.

Totodată, până acum, 482 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj și Prahova, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 306 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 245 de pacienți.

Imagine de analogicus de la Pixabay