Icoană făcătoare de minuni, plimbată pe străzi și prin spitalele din Craiova, pentru a alunga epidemia de coronavirus

Publicat: 25/03/2020 | 12:41

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Catedrala „Maica Precista” – Dudu din Craiova şi racla cu moaştele Sfântului Ierarh Nifon, de la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, au fost  scoase în procesiune , azi, 25 martie, pe toate străzile din Craiova, dar şi la spitale. Totul, pentru a alunga epidemia gravă de noul coronavirus.

Astfel, un grup restrâns de preoţi, în frunte cu IPS Părinte Mitropolit, a pornit de la Catedrala „Maica Precista” – Dudu, în jurul orelor 11:00.

CITEȘTE ȘI: ”Frica de izolare” a făcut-o pe o tânără de numai 19 ani să-și pună capăt zilelor: ”Nu a putut face față unei lumi închise din cauza coronavirusului”

„La scoaterea Icoanei Maicii Domnului din sfântul locaş au fost rostite ectenii şi cereri de izbăvire pentru poporul român binecredincios de pretutindeni de noua boală molipsitoare (noua epidemie). La orele 11,15, procesiunea s-a oprit la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dimitrie”, unde s-au alăturat moaştele Sfântului Ierarh Nifon. De aici, IPS Părinte Mitropolit Irineu, însoţit de preoţii slujitori, au pornit pe principalele străzi ale Băniei, rugând pe Dumnezeu şi pe Maica Domnului pentru sănătatea şi izbăvirea poporului şi a cetăţii. Procesiunea nu va avea nici o oprire, respectând toare regulile impuse de situaţia de criză, vizând în principal spitalele oraşului şi toate centrele de ajutor sanitar. Fiecare biserică va întâmpina procesiunea cu sunet de toacă şi bataie de clopot”, au precizat reprezentanţii Mitropoliei Olteniei.