Ibuprofenul folosit ca tratament împotriva coronavirusului! Marea Britanie testează deja

Publicat: 03/06/2020 | 11:04

Oamenii de știință din Marea Britanie testează tratamentul cu ibuprofen pentru a combate noul coronavirus.

Echipa de medici de la  London’s Guy’s, Spitalul St. Thomas și Kings College din Londra sunt de părere că proprietățiile anti-inflamatorii ale ibuprofenului ar putea ajuta pacienții cu probleme respiratorii. Aceștia speră ca medicamenul poate preveni nevoia de ventilatoare, informează BBC.

Pe durata studiului, numit Liberate, jumătate dintre participanți vor fi tartați cu ibuprofen.

CITEȘTE ȘI: Schimbările bruște de temperatură pot afecta sănătatea. Avertismentul important al medicilor

Studii anterioare efectuate pe animale arată că ibuprofenul are potențialul de a trata problemele respiratorii, una dintre complicațiile infecției cu coronavirus.

Pacienții asimptomatici nu transmit COVID-19?

Medicul Tudor Ciuhodaru lămurește totul despre informațiile apărute recent în presă, conform cărora pacienții asimptomatici nu ar transmite virusul COVID-19.

CITEȘTE ȘI: Polițiști locali din Constanța, prinși cu pantalonii în vine la… prostituate: ”S-au văzut nevăzuți prin boscheți…”

Studiul controversat ar fi fost realizat punând persoană care a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus, dar asimptomatică, să stea lângă alte 455 de persoane, dintre care 25% cu afecţiuni cardiovasculare. Potrivit cercetătorilor chinezi, doar opt au avut semnele unei infecţii respiratorii, dar niciunul nu a luat virusul SARS-COV-2.

CITEȘTE ȘI: Imagini șocante în parcul IOR din Capitală! Un bărbat a fost găsit spânzurat. VIDEO

„Atenție, nu e de glumit! Pacienții asimptomatici (4 din 5 cei infectați cu coronavirus) POT transmite boala. Spun asta pentru că circulă ,,rezultatele” unui studiu ,,bombă” ce ar dovedi că ,, o persoană infectată, dar care nu are simptome, nu transmite virusul mai departe”. E big fake news!!! Trebuie citit tot articolul, nu doar rezumatul!”, a scris medicul, pe pagina sa de Facebook.