Ibiza și Mallorca, distracție cu restricții din august! Cetățenii unei țări au accesul interzis pe Insulele Baleare

Publicat: 24/04/2020 | 15:02

Insulele Baleare vor fi deschise turiștilor începând cu luna august a acestui an. Măsurile restrictive nu sunt tocmai relaxate pe insule. Astfel că, autoritățile condamnă ferm țările care nu au luat măsuri în privința combaterii noului coronavirus la timp. Prima țară menționată că cetățenii ei vor avea accesul interzis pe insule este Marea Britanie.

Ministrul turismului din guvernul Insulelor Baleare, Iago Negueruela, a declarat că în cel mai bun caz, turitii vor putea călătorii pe cele patru insule din Marea Mediterană din luna august.

Accesul se va face treptat, în prima fază fiind așteptați doar 25% din numărul obișnuit de turiști.

CITEȘTE ȘI: SCHIMBARE. Când va avea WhatsApp reclame. Publicitatea ar putea apărea în secțiunea

De asemenea, anunțul vine și cu o decizie radicală a autorităților. Cetățenii Marii Britanii vor avea accesul interzis pe insulele Ibiza, Mallorca, Menorca și Fromentera.

Cele patru insule au atras anul trecut 13,6 milioane de turiști, iar o treime au fost britanici.

Închiderea insulelor până în luna august va aduce pierderi de 9,2 miliarde de euro, iar PIB-ul regiunii va scădea cu 31,6%, potrivit Departamentului Muncii din Insulele Baleare.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV . Șeful Laboratorului de Psihologie Criminalistică despre cum influențează

Se preconizează că aproape 150.000 de oameni îşi vor pierde locul de muncă, iar Ibiza și Formentera, care se bazează cel mai mult pe turism, vor fi cele mai afectate. Spania este ţara din Europa care a înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus, peste 213.000, iar 22.157 de persoane au decedat din cauza COVID-19.