I-am făcut calculul lui George Buhnici. Câți bani câștigă, de fapt, din Youtube

Publicat: 15/02/2020 | 14:57

George Buhnici s-a lansat la Pro TV ca jurnalist de investigație, dar celebritatea avea să și-o câștige odată cu emisiunea de tehnologie și internet iLikeIT. Doar că prezentatorul a ales, după o lungă perioadă în care sute de mii de telespectatori l-au urmărit constant, să o apuce pe alt drum. Cel al canalului Youtube, de unde câștigă, deși e la început, bani frumușei.

”Sunt onorat că am putut realiza atât de mult de la Pro TV. Sunt recunoscător întregii familii de la Șririle Pro TV, care m-a transformat dintr-un jurnalist de investigație cu camera ascunsă într-unul capabil să meargă oriunde și să facă o știre bună pentru ora 19:00. Câteva dintre cele mai periculoase, emoționante și spectaculoase reportaje din carieră le-am făcut aici și le voi păstra în suflet. Sunt, însă, și mai recunoscător pentru șansa de a crea un show de tehnologie și internet care a fost prima opțiune pentru publicul nostru în ultimii opt ani. Povestea ilikeIT se încheie pentru mine”, avea să declare George Buhnici la scurt timp după ce a părăsit emisiunea. Ultima ediție prezentată de el a fost pe 26 octombrie, anul trecut.

I-am făcut calculul lui George Buhnici. Vedeta câștigă bani frumoși din Youtube

Vestit la televiziune, George Buhnici a debutat și pe internet, unde e pe cale să devină la fel de celebru grație videoclipurile pe care le face și pe care le postează pe internet, pe platforma Youtube. ”Suntem mai mulți ca niciodată pe Youtube, toată lumea vrea să facă niște bani”, a spus George.

Cât a câștigat George Buhnici în 15 zile din Youtube

Tot el a explicat și cum stă treaba cu banii: ”Odată ce ai un canal cu conținut original, și nu ai probleme de copyright, poți să-și activezi monetizarea, devii partenere Youtube și din momentul acela reclamele care apar lângă clipul tău, peste clipul tău, inainte sau după, primești și tu o cotă. Cică 60% din ce taxează Youtube. Important e că Youtube face parte în parte cu noi, nu ca Zuckerberg (n.r. Facebook) care nu ne dă nimic pentru ce publicăm acolo”, a povestit George Buhnici într-un videoclip postat pe internet. Într-o statistică oferită de socialblade.com, George Buhnici apare cu un câștig între 1.100 și 17.000 de dolari, în ultimele 30 de zile.