Hotelierii sunt înspăimântați: ”Ne mutăm, ne ducem în altă parte!”

Publicat: 30/04/2020 | 08:51

Vestea dată de premierul Victor Orban, potrivit căreia o parte a restricțiilor se vor ridica după 15 mai, i-a făcut pe hotelieri să-și frece palmele de bucurie. Dar Iohannis le-a dat lovitura! Președintele a anunțat că, nici după ridicarea stării de urgență, românii nu vor putea părăsi localitatea de domiciliu decât pentru urgențe sau alte motive întemeiate. (CITEȘTE ȘI: LUDOVIC ORBAN, ANUNŢURI DE ULTIMA ORĂ! PARCURILE SE DESCHID MAI DEVREME. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU RESTAURANTELE ŞI CAFENELELE)

„Nu vom putea să ne întâlnim decât câte trei. Nu vom putea să ieșim la restaurant sau la mall. Nu vom putea să plecăm din localitate decât dacă avem motiv serios”, a spus Iohannis.

Multi turiști apucaseră să-și facă rezervări după 15 mai, dar acum se pare că și le vor anula, în mare parte. ”Chiar este o lovitură și chiar nu mai înțelegem nimic. Cei care comunică din partea autorităților centrale să se gândească: orice declarație ne produce așteptări. Începem să angajăm, cheltuieli, și creează turiștilor așteptări pe partea de hospitality”, a declarat Anca Nedea, director executiv Organizația Patronală Mamaia-Constanța, potrivit kanald.ro.

NU RATA: CÂND SE REDESCHID BARURILE, RESTAURANTELE ȘI TERASELE DIN BUCUREȘTI ȘI DIN RESTUL ORAȘELOR DIN ROMÂNIA

”Vi le arăt eu, pe 6 iunie am rezervări. Ce să fac cu ele? Dacă nu se deblochează, trebuie să le dau banii înapoi”, spune Nicolae Bucovala, patron al unui lanț de hoteluri.

Nicolae Bucovală, patronul unor hoteluri de milioane de euro de pe litoral, spune că nu mai are rost să cheme oamenii la muncă până când autoritățile nu se vor pune de acord. Mai mult, antreprenorul mărturisește că din pricina ping-pong-ului din ultima vreme se gândește chiar să-și mute afacerea peste hotare: ”Nouă ne trebuie cel puțin o lună să pregătim hotelurile dacă, repet, dacă cineva în țara asta va veni să spună, deschideți fraierilor, hotelurile. Să ne spună cineva, că ne mutăm activele, ne ducem în altă parte. Vedem că UE releaxează pe Grecia, iar în Bulgaria nu se aude nimic, o să vină buluc turiștii în Bulgaria”.

VEZI AICI: ANUNȚUL FĂCUT DE RAED ARAFAT! CÂND VOR PUTEA ROMÂNII SĂ IASĂ ÎN BARURI ȘI RESTAURANTE

Și directorii agențiile de turism se plâng! ”La agenții de turism și direct la hoteluri au fost pachete solicitate pentru jumătatea lunii mai și început de iunie, pentru că este Litoralul pentru toți, foarte accesibil, tarife foarte mici”, spune Cristian Barhalescu, patron agenție de turism.